Із кнедликами та огірками. Як приготувати бюджетний бефстроганов із оригінальним гарніром

Їжа

22 березня 2024, 14:34

Ця версія бефстроганова виходить дещо дешевшою, ніж та, що готується за класичним варіантом. Та завдяки повільному приготуванню, страва виходить дуже насиченою і ароматною.

Подається ця м’ясна страва із дрібно нарізаних шматочків яловичини, тобто бефстроганов, з сілезькими картопляними кнедликами та маринованими корнішонами. Як варіант, приготувати її можна до святкового столу на Великдень.

Сілезька кухня — галузь кулінарного мистецтва, що походить із Верхньої Сілезії. Століттями сілезька культура змішувалась і була під впливом Польщі, Чехії, Австрії та Німеччини. Це призвело до створення самобутньої культури зі своїми діалектами, народними костюмами та кухнею.

Через багатонаціональність цього краю місцева кухня неоднорідна за своїм характером. У Верхній Сілезії їдять типові сілезькі страви (приготовані тут або їдять тільки тут), а також страви, популярні в сусідніх країнах, часто відомі тут під їхньою сілезькою назвою. Кнедлики — одна з популярних сілезьких страв.

Бефстроганов з яловичини з сілезькими кнедликами та корнішонами / Фото: facebook/Julia World Of Cooking

Як приготувати бефстроганов з яловичини з сілезькими кнедликами

Інгредієнти для кнедликів:

250 г картопляного крохмалю або кукурудзяного борошна

13 г солі

1−2 яйця (залежно від вологості тіста)

1 ст.л. вершкового масла для змащування після приготування

Інгредієнти для бефстроганова:

600 г яловичини, нарізаної кубиками

2 невеликі цибулини, нарізані кубиками

4 зубчики часнику, злегка роздавлені

800 мл яловичого бульйону

1 велика морква, нарізана кубиками (120 г)

2 лаврових листки

3 горошини духмяного перцю

300 г білих грибів, порізаних на четвертинки

100 мл подвійних вершків

1 ст.л. йогурту/густої сметани (за бажанням)

10 г кропу

1 ч.л. цукру

Сіль та чорний перець за смаком

10 дитячих корнішонів

Ріпакова олія

1 ст.л. звичайного борошна

1,5 ст.л. вершкового масла

Спосіб приготування кнедликів:

1. Для початку відваріть картоплю в підсоленій воді до стану пюре.

2. Розімніть картоплю до однорідної консистенції, я рекомендую використовувати картоплечистку, оскільки це безпосередньо впливає на текстуру кнедликів.

3. Після того, як тісто буде об'єднано, розділіть його на дві частини і розкачайте кожну частину на поверхні руками до розміру качалки

4. Через 30 хвилин (1 годину) картопля буде готова, покладіть її разом у миску і додайте 250 г картопляного борошна/крохмалю та 2 яйця. Перемішайте ложкою і перекладіть на робочу поверхню, щоб продовжити місити вручну.

5. Коли тісто буде об'єднане, розділіть його на дві частини і розкачайте кожну частину на поверхні руками до розміру невеликої ковбаски (5 см в діаметрі).

6. Наріжте ковбаски на рівні кільця товщиною 1,5 см. Розкачайте кожен шматочок в руках до форми кульки, а потім зробіть заглиблення кісточкою пальця. Покладіть кожен кнедлик на тканину, підготовлену до варіння.

7. Використовуйте каструлю зі злегка підсоленою водою, як тільки ви покладете їх у воду, перемішайте і почекайте, поки вони спливуть наверх, з цього моменту почніть відлік до 3−4 хвилин і витягніть їх з води на тарілку, додайте вершкове масло і подавайте з соусом, прикрасивши свіжим кропом і корнішонами.

Спосіб приготування бефстроганова:

1. Розігрійте сковороду на помірному вогні з невеликою кількістю олії і обсмажте нарізану кубиками яловичину в 2−3 прийоми, щоб покращити її смак. Коли все буде готово, перекласти в каструлю середнього розміру або мультиварку.

2. На тій же сковороді пасеруємо цибулю та часник, додаємо 2 ст.л. олії та зменшуємо вогонь до середнього. Через 5 хвилин перекладіть в основну каструлю.

3. Додайте 800 мл яловичого бульйону, духмяний перець і лавровий лист, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні, якщо ви використовуєте мультиварку, поставте її на високий рівень (нежирна вирізка готується орієнтовно 3 години, іншим може знадобитися до 6).

4. Коли м’ясо буде майже готове, додаємо нарізану кубиками моркву і продовжуємо тушкувати ще 30 хвилин.

5. Коли м’ясо стане м’яким, обсмажте нарізані кубиками гриби, підрум'яньте їх і посоліть, коли вони будуть майже готові, додайте в основний казанок разом з вершками.

6. На тій же сковороді розтопіть 1,5 ст.л. вершкового масла, додайте 1 ст.л. звичайного борошна, після чого готуйте на середньому вогні близько хвилини, а потім перемішайте в основну каструлю, щоб соус загус.

7. Вкінці, додайте свіжий подрібнений кріп та 1 ст.л. грецького йогурту, збалансуйте смак, додавши 1 ч.л. цукру та сіль і чорний перець за вашим смаком.

Інші новини

Всі новини