18 червня 2018, понеділок

"Римський папа" французької кухні. Помер легендарний Поль Бокюз

0 коментувати
 У 1989 році знаменитий французький ресторанний гід Gault et Millau назвав Бокюза шеф-кухарем століття

У 1989 році знаменитий французький ресторанний гід Gault et Millau назвав Бокюза шеф-кухарем століття

На 91 році життя помер легендарний шеф-кухар і ресторатор Поль Бокюз, якого називають "римським папою" французької кухні

Про це повідомляє Associated Press.

Один із близьких сім'ї повідомив, що Поль Бокюз помер у селі Коллонж-о-Мон-д'Ор під Ліоном - в тому будинку, де він народився і де розташований його знаменитий тризірковий ресторан. Шеф-кухар страждав на хворобу Паркінсона.

Поль Бокюз народився в сім'ї потомствених кулінарів, які вели справу ще з XVII століття. Сам він став одним із основоположників "нової кухні" ( "nouvelle cuisine"), в якій використовується менше жирів, ніж у традиційній, і особлива увага приділяється свіжості і якості інгредієнтів.

Заснований ним у 1987 році Золотий Бокюз, який проходить раз на два роки в Ліоні, вважається одним із найпрестижніших міжнародних конкурсів кухарів.

З 1965 року Поль Бокюз зберігав за собою три мішленівські зірки.

У 1975 році Поля Бокюза нагородили орденом Почесного Легіону. Тоді він створив свій знаменитий суп з чорними трюфелями, названий за ініціалами президента Валері Жискара д'Естена - VGE. Цей суп шеф вважав одним зі своїх головних досягнень.

У 1989 році знаменитий французький ресторанний гід Gault et Millau назвав Бокюза шеф-кухарем століття.

У 2011 році шеф-кухарем століття його визнав Кулінарний інститут Америки (CIA).

Раніше повідомлялося, що рок-музикант Том Петті помер від випадкового передозування лікарськими препаратами.


Читайте термінові новини та найцікавіші історії у Viber та Telegram Нового Времени.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Країни ТОП-10

опитування

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: