15 листопада 2018, четвер

На м'ясокомбінатах у США відбуваються дві травматичні ампутації на тиждень. Швидкість конвеєрів на них можуть збільшити

0 коментувати
Робітники, зайняті у переробці свинини та яловичини, отримують повторні травми майже в сім разів частіше, ніж середньостатистичний робітник у США
Фото: kenall.com

Робітники, зайняті у переробці свинини та яловичини, отримують повторні травми майже в сім разів частіше, ніж середньостатистичний робітник у США

У США рівень виробничих травм на підприємствах з переробки м'яса значно перевищує середній. Тому плани скасувати обмеження швидкості руху конвеєрів на заводах з переробки свинини викликають занепокоєння, пише The Guardian.

Рівень травматизму у м'ясопереробній промисловості США

Ампутації, зламані пальці, опіки другого ступеня і травма голови - це лише деякі із серйозних травм, які отримують співробітники американських м'ясокомбінатів щотижня. Ці дані видання отримало в Бюро розслідувальної журналістики.

У середньому на американських м'ясокомбінатах відбувається по 17 "серйозних" інцидентів на місяць. Так класифікуються травми, які пов'язані з "госпіталізацією, ампутацією або втратою ока"

Працівники м'ясопереробної галузі у США на даний момент отримують серйозні виробничі травми втричі частіше, ніж середньостатистичний американський робітник, а ті з них, які працюють на переробці свинини та яловичини, отримують повторні травми майже в сім разів частіше. І існують деякі побоювання, що плани скасування обмеження швидкості на виробничих лініях з переробки свинини, які зараз обговорюються в уряді, лише ускладнять цю роботу.

Урядові та галузеві органи зазначають, що за останні два-три десятиліття скоротилися показники травматизму серед працівників, хоча вони все ще перевищують середні.

Вони стверджують, що, незважаючи на скасування обмежень швидкості, необхідність дотримуватися суворих правил безпеки харчових продуктів буде все одно обмежувати швидкість ліній.

Записи, зібрані американським Управлінням з безпеки та гігієни праці (OSHA), свідчать, що в середньому на американських м'ясокомбінатах відбувається по 17 "серйозних" інцидентів на місяць. Так класифікуються травми, які пов'язані з "госпіталізацією, ампутацією або втратою ока".

Які травми отримують робітники

Згідно з цими даними, ампутація відбувається в середньому два рази на тиждень. Дані OSHA свідчать про те, що за 31-місячний період від 2015 по 2017 рік відбулося 270 інцидентів. Більшість були пов'язані з ампутацією пальців або кінчиків пальців, але є і записи про втрачені кисті рук, руки або пальці ніг. Протягом цього періоду у цілому було 550 серйозних травм у 22 із 50 штатів, загальна кількість травм для США була, очевидно, значно вища.

Серед зареєстрованих травм:

  • ліву руку співробітника довелося хірургічно ампутувати до плеча після того, як вона була втягнута в механізм для нарізки м'яса під час санітарної обробки;
  • робітник нахилився, щоб підняти коробку, затиснуту механізмом, коли його куртка зачепилася за валик. Коли він намагався її витягти, його руку теж втягнуло в механізм. Кисть його руки і частина руки нижче ліктя були розчавлені;
  • коли робітник намагався відрізати ребра з хребта корови, він зачепив рукою увімкнену вертикальну стрічкову пилку, і два його пальці були ампутовані;
  • співробітник, який працює в санітарній команді, натиснув кнопку стоп після розбирання верхньої частини машини. Потім він помістив ногу у горизонтальну м'ясорубку, коли злазив з машини, що призвело до ампутації всіх п'яти пальців на його правій нозі;
  • робітник очищав гідролізатор, коли зворотний тиск виштовхнув на нього гаряче пір'я. Коли він відійшов, то впав з висоти шість футів (близько 1,8 метра). Він зламав кістку над лівим оком і отримав опіки рук, обличчя та шиї першого та другого ступеня.

Механізм для швидкої нарізки курячого м'яса

Хронічні захворювання - ще більш серйозна проблема, через яку багато працівників постійно стають інвалідами, і яка призводить до втрат та витрат як індивідуальних, так і громадських. Відповідно до одного з опублікованих досліджень, лікування синдрому зап'ястного каналу (неврологічне захворювання, симптоми якого - тривалий біль та оніміння пальців кисті, захворювання вважається професійним у працівників, що виконують монотонні згини та розгини кисті - ред.) у працівників в усіх галузях промисловості в США щорічно коштує понад $2 млрд.

Робітники проти зняття обмежень

"Кожен працівник, якого я знаю, в якийсь момент отримував травму, - розповів працівник заводу Ерік Фуерстенберг Міністерству сільського господарства США, коли воно розглядало реформи, що включають прискорення виробничої лінії, - Я можу підтвердити, що швидкості на лінії вже занадто високі, щоб за ними встигати. Будь ласка, я прошу вас не збільшувати їх".

Кожен працівник, якого я знаю, в якийсь момент отримував травму

Співробітник м'ясокомбінату, який захотів залишитися анонімним, розповів The Guardian, що, хоча йому вдалося уникнути травми, більшість його друзів потребували операції в якийсь момент. "Якщо ви скаржитеся з приводу своїх рук, вони просто скажуть, що все буде в порядку... вони запропонують вам покласти лід на руки під час перерви або обіду", - не під час виробництва.

50-річний працівник з Небраски додає: "Коли я повертаюся додому, мені доводиться розтягувати руки, я відчуваю затиск, це боляче... Ви ніколи не звикаєте до роботи. Я роблю це, тому що я повинен підтримувати свою сім'ю. У мене немає освіти".

Аманда Хітт з Food Integrity Campaign каже: "Збільшені швидкості ліній становить реальну загрозу для робітників. На додаток до важких травм, пов'язаних із високою швидкістю, таких як ампутації і поранення, працівники також ризикують отримати травми, викликані повторюваними рухами. Працівник на заводі з переробки свинини може робити... важкі рухи під час роботи з ножем на лінії. Їх повторення створює ризик для працівника отримати виснажливі проблеми опорно-рухового апарату".

Скорочення рівня травматизму за останні 25 років і перспективи

Проте офіційні показники травматизму в секторі були скорочені протягом останніх 25 років після того, як галузь та уряд домоглися підвищення рівнів кваліфікації та інструкцій.

"Безпека працівників вважається неконкурентною проблемою у м'ясопереробній та птахівничій промисловості, - розповів Ерік Міттенталь, представник Північноамериканського інституту м'яса (NAMI), - це означає, що компанії відкрито обмінюються передовим досвідом одна з одною на зустрічах протягом року з метою зробити наші об'єкти максимально безпечними для людей, які працюють на них".

Було покращено навчання, стверджують представники галузі, і в рамках спільних зусиль профспілок, уряду і промисловості був складений набір добровільних ергономічних рекомендацій для індустрії упаковки м'яса, який OSHA називає зразком для інших секторів.

Офіційні показники травматизму у м'ясопереробній індустрії США скоротилися за останні 25 років, але все ще вищі за середні / Фото: Joe Valbuena, USDA

"І ці зусилля дійсно окупилися, - каже Міттенталь, - У 2016 році ми побачили рекордні мінімуми, рівнів травм та захворювань у галузі".

Згідно з останніми даними, опублікованими Бюро статистики праці США, "за останні 25 років рівень травматизму на заводах з переробки та упаковки м'яса і птиці значно знизився, досягнувши рекордного мінімуму у 5,3 випадка на рік на 100 людей, що працюють повний робочий день". Але, за даними Рахункової палати США, як і раніше, зберігається постійна проблема недофінансування.

У 1994 році, згідно з даними Бюро статистики праці, рівень травматизму для м'ясопереробних заводів у США становив понад 20. За даними Міттенталя, рівень травм, наслідком яких стала тимчасова непрацездатність, в галузі забою тварин і переробки м'яса склав 3,8 випадка на 100 робітників порівняно з 1,7 для "всіх галузей промисловості, включаючи приватні і державні підприємства". Низка галузей має вищий показник.

Тим не менше, деякі побоюються, що деталі Нової системи інспекції забою свиней, яку розглядає Міністерство сільського господарства США, можуть зупинити цей прогрес. Нова система інспекції забою свиней перерозподілить деякі обов'язки з перевірки лінії і зніме обмеження швидкості з технологічних ліній. За оцінками Міністерства сільського господарства США, це потенційно може заощадити більше $6 млн на рік.

Переробка м'яса в США у 1965 році

Але ці плани призведуть до більш високого рівня виробничих травм, вважають профспілки та робітники. "Коли виробництво буде працювати за всяку ціну, люди постраждають, - говорить Марк Лоуріцен, голова підрозділу з переробки м'яса у United Food and Commercial Workers (основної профспілки працівників м'ясної промисловості в США), - насправді немає необхідності в цьому, у знятті обмежень швидкості на виробничих лініях, - є багато можливостей забити більше свиней... але їх просто охоплює жадібність".

"Я категорично проти будь-якого положення, яке дозволило б роботодавцям збільшити кількість енергійних повторних рухів, які повинні виконувати працівники, - написав Девід Майклс, колишній головний адміністратор OSHA за президента Обами, коментуючи ці плани, - Пропоноване правило дозволяє роботодавцям збільшити швидкість лінії, не збільшуючи кількість робітників. Це, без сумніву, збільшить рівень травм і захворювань робітників".

Фактично, в рамках пілотних програм, які були запущені, деякі заводи стали працювати повільніше, ніж дозволяють нинішні обмеження, стверджують у Північноамериканському інституті м'яса

Але Північноамериканський інститут м'яса стверджує, що усунення обмежень швидкості лінії пов'язане не з прискоренням виробничого процесу для робітників, а з тим, щоб інспектор виробничих ліній міг визначати швидкість, яка була б безпечною.

Заводи б не обмежували переробкою 1106 свинячих туш на годину, але їх швидкість роботи обмежувалася б дотриманням правил безпеки в харчовій промисловості, говорить представник Північноамериканського інституту м'яса. Фактично, в рамках пілотних програм, які були запущені, деякі заводи стали працювати повільніше, ніж дозволяють нинішні обмеження, стверджують в організації.

Міністерство сільського господарства США вважає, що нинішня система інспекції змушує ветеринарів зосередитися на областях, які насправді не є пріоритетом для проблем безпеки харчових продуктів. Чиновники впевнені, що Нова система інспекції забою свиней "поліпшить здоров'я тварин і дотримання Закону про гуманні методи забою, підвищить ефективність огляду свиней перед забоєм, дозволить більш ефективно використовувати ресурси та усуне непотрібні перешкоди для інновацій".

Переклад НВ

Ми у 2020 році. Як зміниться Україна?

Цього четверга, 15 листопада, відбудеться фінальна лекція НВ з циклу "Україна 2020. Що чекає країну"

Що можемо зробити ми, щоб Україна нарешті стала успішною країною?

Прийти на лекцію
Ukraine-2020

Читайте термінові новини та найцікавіші історії у Viber та Telegram Нового Времени.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Країни ТОП-10

опитування

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: