Лікар розповів, чи можна заразитися коронавірусом через продукти з магазину

16 жовтня 2020, 15:49

Лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні № 4 Євген Дубровський заявив, що ризик інфікуватися коронавірусом через продукти у супермаркеті існує, але він низький.

«Теоретично, якщо хвора людина начхає на якісь продукти, а інший почне їх облизувати чи одразу їсти — то так можна заразитись. Але ніхто ж так не робить. Тому цей шлях не є важливим в епідеміологічному контексті», — розповів він в інтерв'ю ТСН.ua.

Відео дня

За словами інфекціоніста, більшість випадків зараження відбувається при тісному та тривалому контакті, зазвичай у сім'ях, закритих колективах, гуртожитках. А також на роботі, яка передбачає близький контакт з іншими людьми.

В Україні кількість випадків інфікування коронавірусом з початку пандемії наблизилася до 290 тисяч, 5408 пацієнтів померли.

За минулу добу зафіксований новий антирекорд за кількістю випадків зараження — 5992. Ще 106 людей померли, 2269 пацієнтів одужали.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Сьогодні в Україні з Андрієм Смирновим

Дайджест новин від відповідального редактора журналу НВ

Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Показати ще новини
Радіо НВ
X