Суперфуд. Британські експерти назвали 10 найкорисніших продуктів харчування

1 коментувати
Лимони та лосось потрапили до списку найбільш здорової їжі
© Foundry/Pixabay

Лимони та лосось потрапили до списку найбільш здорової їжі

Фахівці кейтерингової компанії Plyvine Catering розповіли про продукти, які містять найбільше цінних вітамінів, мінералів і поживних речовин

Відносно недорогі й доступні в будь-якому супермаркеті фрукти, овочі, горіхи та рибу люди часто намагаються замінити більш екзотичними «суперпродуктами», пише Daily Mail, грунтуючись на інфографіці Plyvine Catering.

10 найбільш корисних продуктів на планеті виглядають так:

Лимони

В одному лимоні міститься більше 100% добової норми вітаміну C. Цитрусові флавоноїди, якими багатий цей фрукт, пригнічують ріст ракових клітин і діють як протизапальний засіб.


© miradeshazer/Pixabay

© miradeshazer/Pixabay


Броколі

Одне середнє стебло броколі містить 100% добової норми вітаміну K і 200% рекомендованої до використання щоденної норми вітаміну C.


© jackmac34/Pixabay

© jackmac34/Pixabay


Чорний шоколад

Какао-порошок багатий на флавоноїди і антиоксиданти, які знижують рівень поганого холестерину і підвищують рівень хорошого.


© AlexanderStein/Pixabay

© AlexanderStein/Pixabay


Картопля

Одна середня картоплина забезпечить денну норму вітаміну A, який захищає організм від ураження раком і стимулює імунну систему.


© Pixabay

© Pixabay


Лосось

Лосось – це чудове джерело Омега-3 жирних кислот, які знижують ризик депресії, серцевих захворювань і раку.


© Pixabay

© Pixabay


Волоські горіхи

Горіхи також містять Омега-3 жирні кислоти і покращують настрій.


© Ajale/Pixabay

© Ajale/Pixabay


Авокадо

В одному авокадо міститься більше половини денної норми клітковини і близько 40% фолієвої кислоти, яка допомагає знизити ризик серцевих захворювань.


© Pixabay

© Pixabay


Часник

Часник – це не лише потужний винищувач хвороб, це також засіб, що знижує рівень холестерину і стабілізує кров'яний тиск.


© Pixabay

© Pixabay


Шпинат

Шпинат містить лютеїн і зеаксантин – два імуностимулюючих антиоксиданта, що поліпшують здоров'я очей.


© kaboompics/Pixabay

© kaboompics/Pixabay


Квасоля

Вживання бобових чотири рази на тиждень допоможе знизити ризик серцевих захворювань на 22%. Також квасоля допомагає зменшити ризик раку молочної залози.


© Pixabay

© Pixabay


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів