текст-11

17 березня 2017, 12:20
2
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

При цьому жителі столиці дійсно багато працюють. Згідно з даними японського уряду, 22% японців працюють більше 50 годин на тиждень. Такий же показник у США становить 16%, а в Німеччині — 11%. До того ж середня відпустка японця становить лише дев'ять днів на рік, порівняно з 20 днями у британців і 25 днями у французів. Необхідність виконання робочих завдань призводить до того, що багато хто не встигають взяти невелику відпустку. Часті перевтоми на робочому місці змусили уряд розглянути запровадження законодавчої вимоги про те, що кожен японець повинен брати як мінімум п'ять днів відпустки на рік.

"Навіщо японці стільки працюють?" — запитаєте ви. Все просто: вони беруть участь у глобальній конкуренції. І часто виграють її.

У п'ятницю ввечері всі бари і ресторани на пішохідних вулицях району Акасака (Akasaka) забиті під зав'язку людьми в костюмах і краватках. Тим, хто не забронював стіл за кілька днів, місця на святі життя немає. Стрес від глобальної конкуренції знімають і молоді фахівці, і топ-менеджери за 50. Тих, хто вдало струсив з себе тягар робочого тижня, колеги відводять під руки. При цьому всі веселі і доброзичливі.


ВИРВАЛИСЯ НА ВОЛЮ: Молоді офісні працівники знімають стрес від робочого тижня в п'ятницю ввечеріВИРВАЛИСЯ НА ВОЛЮ: Молоді офісні працівники знімають стрес від робочого тижня в п'ятницю ввечері



Жителям Токіо і туристам є де провести вечір п'ятниці — і не тільки. Японська столиця вже багато років посідає перше місце в світі за сумарною кількістю зірок гіда Мішлен, якими володіють токійські ресторани — 304 зірки проти 134 у Парижа і 99 у Нью-Йорка.

Гастрономічний ландшафт великий і різноманітний як за типом кухні, так і, звичайно, за ціною. В один з вечорів ми вирушили до традиційного ресторану, що пропонує яловичину кобе — особливий вид японської мармурової яловичини, вирощеної за спеціальною технологією. Невеликий стейк грамів на 120 прибув з цінником в $115. Тобто 1 грам — $1. М'ясо було надзвичайно ніжним і соковитим. Але найбільше в цьому ресторані мене порадувало те, що рахунок оплатила сторона, яка запросила.

В той же час у вже згаданому районі Акасака в одній з забігайлівок ви можете взяти просто з акваріума свіжі гребінці — гастрономічна розкіш за київськими мірками — і самі посмажити їх тут же, на решітці з газовим пальником, заплативши всього кілька доларів.



Якимсь резюме до візиту в Токіо може стати підйом на оглядовий майданчик телевізійної вежі Tokyo Skytree — друга за висотою споруда у світі після дубайського хмарочоса Бурдж-Халіфа. Тут, на висоті 450 м, можна побачити, що Токіо нескінченний у всі чотири сторони, і здивуватися, як японцям вдалося не просто створити цей гігантський мегаполіс, але і зробити його вкрай комфортним середовищем проживання.

Головне

Футбол

Вчора, 23:14

img
Фонсека попросив Рому придбати захисника Шахтаря — ЗМІ
Економіка

Сьогодні, 21:36

img
Адвокати Фірташа прокоментували рішення австрійського суду про екстрадію в США
Події

Сьогодні, 15:37

img
Пожежа на яхті Кличка: спортсмен опублікував відео нічної евакуації з судна