Мілан - фото

Мілан

14 червня 2018, 14:56

У найкращих міланських ресторанах усе смачно, швидко і якісно, ​​хоча трохи зарозумілий персонал, розпещений туристами, грошима і тим, що в їхніх залах вільний столик — рідкість

У найкращих міланських ресторанах усе смачно, швидко і якісно, хоча трохи зарозумілий персонал, розпещений туристами, грошима і тим, що в їхніх залах вільний столик — рідкість

Відео дня

Одеський ресторатор
Сава Лібкін провів
тиждень у Мілані

Навіть тим, хто вже бачив Міланський собор, галерею Віктора Еммануїла II й обійшов усі основні міланські магазини, знайдеться чим зайнятися у цьому місті. До слова, одному з найстильніших у Європі: моя білоруська знайома, опинившись у Мілані, зізналася, що за один день побачила тут більше елегантних чоловіків, ніж у Мінську за все життя.

Для початку раджу оселитися не в готелі, а в апартаментах, і готувати сніданки самостійно. Пропоную рецепт пристойного міланського сніданку: просекко, омлет із квітками цукіні, багет із сиром капріно і апельсиновим джемом, еспресо. Необхідні продукти для приготування сніданків і просто готову їжу рекомендую купувати в гастрономічній лавці Rossi & Grassi або на численних ринках.

На ситний сніданок можна зайти до Luini. Там достатній вибір випічки, солодкої й несолодкої. Традиційні міланські панцеротті. Правильні пиріжки з італійської начинкою. Не на сніданок, але до свого старого знайомого — місцевого кондитера, заглядаю на улюблені булочки з родзинками.

Обідати і вечеряти можна в ресторанах, але до того ж важливо ще до приїзду розпланувати свій міланський тиждень і всі столики зарезервувати заздалегідь — так ви точно повечеряєте там, де хотіли.

Якщо вас цікавить сицилійська кухня, вибирайте Trattoria de la Trebia або Osteria da Salvo. Рибу і морепродукти краще замовити в La Risacca 2 або в Langosteria Bistrot, а простими і ситними стравами регіональної кухні годують в Osteria Le Vigne.

Пообідати можна в Paper Moon — смачно, швидко, відмінна паста і піца, щоправда, трохи зарозумілий персонал. Офіціанти тут розпещені туристами, грошима і постійним "битком" у залі: за 15 років я жодного разу не бачив цей ресторан порожнім.

Цілий день можна виділити на блошиний ринок на Навільї. Але тільки якщо пощастить опинитися у Мілані в потрібний час: його проводять в останню неділю кожного місяця.

Набережна, на якій проходить Mercatone dell'Antiquariato, — місце богемно-артистичне: вінтажні та книжкові магазини, багато ресторанчиків, барів і галерей. Але раз на місяць усе затьмарюють торгові ряди з меблями, посудом, антикварними ювелірними виробами і сукнями. Любителям речей молодших, але з історією тут теж буде цікаво: можна натрапити на колекційні платівки і навіть комікси. Шикарне місце. Купив там сережки— "жаби" для своєї дівчини.

Ще півдня зарезервуйте на відвідування Cimitero Monumentale — кладовища-музею під відкритим небом. Тут є своя Таємна вечеря, тільки з каменю: вона прикрашає фамільний склеп родини Кампарі, глава якої вигадав однойменний бітер. А сімейний склеп Анжело Мотта — відомого міланського кондитера, який популяризував усім відомий кекс панеттоне, багатьом нагадує той самий кекс.

Також рекомендую заїхати до виставкового комплексу La Triennale di Milano. Тут бувають цікаві експозиції, присвячені дизайну, моді і технологіям. Тут таки розташована і студія дизайнера та архітектора Акілле Кастільйоні. Тепер це музей легенди сучасного дизайну. Все лишилося на своїх місцях — проекти і креслення, фотографії, журнали. Якщо заздалегідь уточнити час, можна потрапити на екскурсії від вдови або дочки метра.

Хочете розповісти
цікаві факти про своє місто?
Пишіть нам на travel@nv.ua
Ще півдня варто виділити на виставковий центр Ангар Бікокка, розташований в колишньому заводському комплексі. Тут можна побачити масштабні інсталяції з глибоким змістом — наприклад, Сім небесних палаців Ансельма Кіфера. 15-метрові вежі з бетону та арматури під темно-синім куполом ангару вражають, хоча емоції викликають суперечливі.

І всього 15 хвилин ви витратите на вивчення Таємної вечері Леонардо да Вінчі в трапезній монастиря Санта Марія делле Ґраціє — саме стільки часу, згідно з правилами, відводиться на огляд фрески. Квитки дістати нелегко і краще бронювати їх заздалегідь, адже кількість відвідувань на день строго обмежена. Особисто я бронював за півтора місяця, і вже тоді не на всі дати були квитки. Але зусилля варті того: для мене ця фреска — ніби вам підморгнули з XV століття. А кожна поїздка в Мілан, місто з винятковою концентрацією культурних об'єктів, — як порятунок від культурного авітамінозу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Діліться матеріалом




Радіо НВ
X