Удар по малому бізнесу. Чим небезпечний карантин вихідного дня

11 листопада 2020, 16:17

Поки у всьому світі намагаються підтримати грошима своїх підприємців, в країні триває спецоперація із вбивства малого бізнесу

Ейнштейн казав: «Є дві нескінченні речі — Всесвіт і людська дурість. Втім, щодо Всесвіту я не впевнений». Складно не погодитися, коли спостерігаєш за імітацією боротьби влади з коронавірусом.

Відео дня

Ми вийшли на якісно новий рівень війни з вірусом — це «карантин вихідного дня». Донедавна ми знали, що вірус спить вдень і з’являється на вулицях після 22:00. Мабуть, нові дослідження довели, що за графіком вірус відпочиває в будні, щоб активізуватися у вихідні. Все це виглядає так: у суботу та неділю всі сидять по домівках. Але вже вранці в понеділок народ набивається в громадський транспорт, їде на роботу, йде ввечері пити пиво, ходить до магазинів і супермаркетів. Головне, встигнути все в будні. Поки безпечно.

А тим часом ресторатори намагаються вижити.

Основний прибуток ресторани отримують у суботу

Більшість ресторанів, кафе і кондитерських працюють із швидкопсувними заготовками, які робляться на 36−48 годин. Продукти закуповуються на кілька днів. Процес підготовки кухні до роботи займає 12−16 годин. Виходить, що в п’ятницю ми повинні якимось дивом закритися без залишків і заготовок, а в понеділок відкритися без продуктів.

Основний прибуток ресторани отримують у суботу. Цього дня ми заробляємо на забезпечення закладів і на зарплати людям. З новими «правилами» дохід ресторанів перетвориться на збитки.

Ми з останніх сил продовжуємо існувати, забезпечувати співробітників робочими місцями і зарплатами. І поки у всьому світі намагаються підтримати грошима своїх підприємців, у нас стягується податок на музику. Причому залежно від кількості стільців у залі. І податок ніяк не корелює з локдауном та іншими заборонами на бізнес.

У моїх ресторанах дуже відповідально підходять до питання безпеки наших гостей. Наш персонал завжди в масках і рукавичках. Ми готуємо під бактерицидними лампами. На кожному розі стоять дезінфектори. Ми розсунули столи на безпечну відстань. Ми підтримували медиків і пенсіонерів.

А в країні тим часом триває спецоперація з убивства малого бізнесу. Операція проходить у два етапи. Спочатку ампутували одну руку. Тепер відрізають іншу. Без анестезії.

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Показати ще новини
Радіо НВ
X