9 грудня 2016, п'ятниця

Veal en papillote, chicken mousseline та філе міньйон. Шеф-кухар ООН розповів про меню на сесії Генасамблеї

коментувати
Кухарі ООН готують для президентів філе міньйон
Фото: tip.rhm.fi

Кухарі ООН готують для президентів філе міньйон

У понеділок, 28 вересня, на початку загальнополітичній дискусії Генеральної Асамблеї ООН глав держав і урядів запрошують на традиційний ланч.

Як повідомляє Центр новин ООН, щороку у вересні кухарі ООН готують обід для глав держав і урядів, які з'їжджаються на сесію Генасамблеї.

За словами шеф-кухаря ООН Дена Лопеса, який відповідає за харчування всіх співробітників секретаріату ООН у Нью-Йорку, готуватися до Генасамблеї починають в січні: тоді починають розробляти меню, уточнюючи у служб протоколу президентів переваги та обмеження в їжі. "Нагодувати чотири тисячі чоловік, мабуть, легше, ніж 170-190 глав держав, оскільки зазвичай немає такої суворої системи безпеки", - каже шеф.

Потім співробітники протоколу проводять дегустацію вина і страв і вирішують, що кухарі готуватимуть для президентського ланчу.

"Тут в ООН вони воліють класичну французьку кухню. Приміром, ми готували veal en papillote, chicken mousseline, фуа гра. Вони люблять баранину, телятину, філе міньйон - у всякому разі, за 12 років моєї роботи тут, ці страви були присутні в меню. Ми готуємо щось рибне, щось вегетаріанське", - уточнив Лопес.

Як повідомлялося, 27 вересня президент України Петро Порошенко виступив з промовою на Генасамблеї ООН.

У своєму виступі глава держави порушив низку актуальних тем, зокрема, російську агресію в Донбасі, а також наслідки економічної, гуманітарної та екологічної кризи.

 

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Країни ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: