6 грудня 2016, вівторок

Плов внесений в список спадщини ЮНЕСКО

коментувати
Традиція приготування плову зберігається в сім'ях, передається від майстра до учня
Фото: MRB / Flickr

Традиція приготування плову зберігається в сім'ях, передається від майстра до учня

Узбецький і таджицький варіанти плову внесено до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, повідомила прес-служба організації.

До переліку було внесено таджицький оші-палав. "Король страв", як його тут називають, готується з рису, м'яса та спецій, при цьому існує до 200 варіантів рецептури оші-палава. Його приготування та вживання соціально інклюзивні, вони об'єднують людей з різних громад та верств суспільства", - заявили в організації.

Відзначається, що оші-палав подається і як щоденна їжа, і на урочистостях, і як елемент здійснення обрядів. Знання й навички, пов'язані з приготуванням і подачею традиційного блюда, передаються в родинах й у кулінарних школах.

Крім того, в список були внесені пов'язані з узбецьким пловом традиції та культура. "Це страва з рису, м'яса, спецій і овочів прийнято подавати на стіл під час щоденних прийомів їжі, а також в особливих випадках: у допомогу знедоленим і в дні поминання покійних близьких", - зазначають представники ЮНЕСКО.

"Традиція приготування плову зберігається в сім'ях, передається від майстра до учня в спілкуванні між однолітками і в громадських установах", - відзначили там.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Країни ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: