24 березня 2017, п'ятниця

Цими вихідними у Києві знову обиратимуть кращий шашлик

коментувати
Цими вихідними у Києві знову обиратимуть кращий шашлик

4-5 червня у столиці відбувся перший уїкенд Чемпіонату пікніків: 665 чоловік змагалися у вмінні готувати шашлик і боролися за суперприз – 5 квитків до Грузії! За два дні команда експертів оцінила 49 пікніків у 13 локаціях Києва, а тепер повним ходом готується до нинішніх вихідних – другого етапу чемпіонату, який пройде 11-12 червня.

Брати участь у чемпіонаті може хто завгодно – група друзів, сім’я, пара закоханих. Головне – просто влаштувати виправу на природу і запросити команду з трьох експертів, яка оцінить пікнік за 4 параметрами: їжа, атмосфера, чистота на майданчику і ідея. 

 

  

Найвідповідальніша місія – оцінити смак і якість страв, – покладена на столичних шеф-кухарів Артема Клобуцького і Георгія Новікова. Як догодити суворому, але справедливому судді? Виявилося, запорукою гарної кухні на пікніку є прості і свіжі продукти.

  

 

«Мені запам’яталася компанія, яка приїхала на пікнік зі звичайною свинячою вирізкою: в міру сухою, в міру з приправами – майже ідеально! – говорить шеф-кухар Артем Клобуцький. – Щоб підготувати м’ясо, достатньо залишити його на ніч із сіллю, перцем і травами: розмарином і чебрецем. Можна додати трохи оливкової олії. А кислотне середовище – цибуля і оцет, – для м’яса недопустиме. Люди, які звикли готувати шашлик старим способом, кидають у маринад усе підряд, але це псує смак – досить було б мінімуму спецій. Можна навіть сіль не класти, бо вона витягує вологу, і м’ясо виходить жорсткуватим – посолити можна перед подачею на стіл. І найголовніший грузинський лайфхак: якщо ви врахували всі поради, і шашлик вийшов таким смачним, що відмовитися від пари-трійки зайвих шматочків не вдалося, «Боржомі» вам у поміч!».

 

 

«Щоб зареєструвати команду, треба зайти на сайт picnic.borjomi.com і у випадаючому меню за допомогою кнопки «Місце для проведення Чемпіонату пікніків» вибрати одну з 15 локацій, де ви плануєте пікнік, — говорить співорганізатор Чемпіонату пікніків «Боржомі» Оксана Панкіна. — Потім відправте заявку на адресу picnic@borjomi.com, зазначивши у ній вибране місце, дату, кількість людей і контактний номер телефону. А далі просто влаштуйте свій найсмачніший, найвеселіший, найкреативніший пікнік і отримайте суперприз – 5 авіаквитків на батьківщину шашлику, у Грузію!»

  

Команда може набрати максимум 100 балів: 70 – за їжу, ще по 10 – за креативність, атмосферу свята і, звичайно ж, чистоту на майданчику, яка грає важливу роль у формуванні культури пікніків. 

 

  

Крім того, не лише кияни, але й мешканці всіх областей України можуть брати участь у конкурсі онлайн: все, що треба, – зробити фото на своєму пікніку і розмістити його в Інстаграмі з хештегом #borjomipicnic. 5 команд, чиї фото зберуть найбільшу кількість лайків, отримають переносні мангали для найсмачніших пікніків.

Слідкувати за ходом чемпіонату можна на сторінці: https://www.facebook.com/BorjomiAcademy/. Вже скоро тут будуть опубліковані імена тих, кому вдалося влаштувати найкращий пікнік.

 

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Події ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: