10 грудня 2016, субота

Що впало, те пропало. Вчені спростували міф про нешкідливість швидко піднятої їжі

коментувати
На думку британського доктора Лізи Екерлі, якщо швидко підняти їжу з підлоги, то все одно слід вважати, що вона впала.
Sodanie Chea via Flickr

На думку британського доктора Лізи Екерлі, якщо швидко підняти їжу з підлоги, то все одно слід вважати, що вона впала.

Британські дослідники запевняють, що їжу, що впала на підлогу, варто викинути, а не вживати, незалежно від того, наскільки швидко вона була піднята.

За словами доктора Лізи Екерлі з Університету Солфорд у Великобританії, таке легковажне ставлення до їжі несе загрозу для здоров'я. Воно підвищує ризик зараження кишковою паличкою або сальмонелою, які здатні моментально потрапити на їжу, що впала. Доктор Екерлі називає їх "безшумними вбивцями", яких ми не можемо побачити.

Дослідження, проведене компанією Karcher, показує, що звичка не позбуватися від їжі, яка побувала на підлозі, є досить поширеною. Так, 37% людей, які брали участь в опитуванні компанії, зізналися, що з'їли б те, що побувало на підлозі на кухні. 38% респондентів не погребували б їжею з підлоги у вітальні.

В якості захисного засобу доктор Екерлі рекомендує частіше робити прибирання. "Невелике, але регулярне прибирання є більш важливим, ніж генеральне", - каже вона, додаючи, що найкраще вдаватися до засобів парового прибирання, оскільки бактерії легко знищуються високими температурами.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Наука ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: