8 грудня 2016, четвер

Пора зав'язувати. Вчені довели, що алкоголь викликає 7 різних типів раку

коментувати
Найбільше алкоголь підвищує шанси розвитку раку ротової порожнини.
Abish Falcón via Flickr

Найбільше алкоголь підвищує шанси розвитку раку ротової порожнини.

І без того довгий список доказів шкоди алкоголю доповнився справжньою бомбою. Дослідники з Університету Отаго в Новій Зеландії встановили, що споживання алкоголю може призводити до раку печінки і ще 6 різних типів захворювання.

Дослідники стверджують, що споживання алкоголю може призводити до розвитку раку рота і горла, гортані, стравоходу, печінки, товстої кишки, кишківника і грудей. До такого висновку вони дійшли, проаналізувавши великі дослідження, пов'язані з алкоголем і раковими захворюваннями, які проводилися в останні 10 років.

Дослідники також виявили зв'язок між кількістю споживання алкоголю і ризиком розвитку раку. Чим більше алкоголю вживає людина, тим вище шанси розвитку захворювання. Однак в окремих випадках навіть помірні дози можуть бути пов'язані з ризиком.

Найбільш сильний зв'язок було виявлено між алкоголем і раком ротової порожнини. Вчені з'ясували, що у людини, яка вживає по 50 грам спирту щодня ризик розвитку даного захворювання в 7 разів вище, ніж у прихильника тверезого способу життя.

За стандартами Національного інституту з проблем зловживання алкоголем і алкоголізму США, 14 грам спирту міститься в келиху пива або вина. Тобто, щоб потрапити в зону ризику, потрібно випивати по чотири таких напої на день.

Вчені поки що не готові дати відповідь на питання, як і чому алкоголь сприяє розвитку раку. Одна з теорій свідчить, що алкоголь може пошкоджувати ДНК, викликаючи мутації, які сприяють формуванню ракових клітин. Однак для встановлення точної причини потрібні подальші дослідження.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Наука ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: