10 грудня 2016, субота

Космічна витримка віскі на МКС показала тривіальні земні результати

коментувати
Космічна витримка призвела до появи у напої всього лише деяких ноток диму

Космічна витримка призвела до появи у напої всього лише деяких ноток диму

Космічна витримка шотландського віскі відправленого на МКС в 2011 році показала тривіальні результати, повідомляє Slon.ru.

Зокрема, напій змінив свої смакові якості, побувавши на навколоземній орбіті і трішки відрізняється від земних зразків віскі:

"Коли я понюхав і спробував космічний зразок, то зрозумів, що в ньому більше димних ароматів, яких я не відзначав у віскі тут, на Землі, раніше", – сказав Білл Ламсден, голова відділу дистиляції однієї з шотландських компаній.

За його словами, експеримент показав, що шотландський віскі, може отримати у космосі більш складні характеристики, ніж думав раніше виробник. Крім того, він додав, що дослідження може мати для індустрії віскі важливі наслідки.

Раніше повідомлялося, що на Міжнародну космічну станцію в якості експерименту доставили партію японського віскі Suntory.

У свою чергу, члени члени екіпажу Міжнародної космічної станції не обмежуються експериментами з міцними напоями - так, вони вперше спробували їжу, вирощену в космосі.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Наука ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: