24 лютого 2017, п'ятниця

Данські вчені придумали, як зробити фастфуд корисним

коментувати
Данський професор Оле Мурітсен впевнений, що використання морських водоростей збільшить корисність і поліпшить смакові якості продуктів швидкого харчування.

Данський професор Оле Мурітсен впевнений, що використання морських водоростей збільшить корисність і поліпшить смакові якості продуктів швидкого харчування.

Далеко не у всіх піца асоціюється з поняттям "здорова їжа". Данські вчені знайшли спосіб, як це виправити.

Професор біофізики з університету Південної Данії Оле Мурітсен впевнений, що низку страв та продуктів харчування можна зробити більш корисними, якщо додати до складу морські водорості. Використання цього інгредієнта може, зокрема, вплинути на зниження числа серцево-судинних захворювань.

Морські водорості містять калійні солі, які не призводять до підвищеного кров'яного тиску. У них також входять антиоксиданти, протеїни, вітаміни, мінерали та інші корисні речовини. Висушені морські водорості довго зберігаються, не втрачаючи своїх властивостей. Їх можна додавати в їжу у вигляді порошку або гранул і використовувати як замінник солі.

Професор Мурітсен і його колеги вважають, що додавання морських водоростей у фастфуд-продукти може зробити цю їжу більш корисною і навіть поліпшити смак. Вони впевнені, що сухими водоростями можна замінювати частину борошна в тісті для піци, хліба, снеків і так далі. Дослідження датських вчених показало, що хліб з вмістом морських водоростей на рівні 4% не погіршує смакових якостей продукту.

"Ми знаємо, що багатьом людям важко провести межу між здоровою і нездоровою їжею. Додавши морські водорості до оброблених харчових продуктів, можна зробити їх більш корисними. У ряді випадків ми також отримаємо більш смачну їжу, а ще це може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань", - вважають данські дослідники.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Читайте на НВ style

Наука ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: