9 грудня 2016, п'ятниця

Революція у вині. В Україні стартували офіційні продажі Coravin.

коментувати
Революція у вині. В Україні стартували офіційні продажі Coravin.

Смакувати улюблене вино, не відкриваючи пляшку — скільки зручно і коли зручно! Останні перешкоди між споживачем і вином дозволяє усунути революційний американський прилад Coravin! Днями в WINETIME стартували офіційні продажі гаджета.

Працює прилад навіть простіше, ніж класичний штопор. На перший погляд - "фокуси", на практиці ж винахідники просто "обіграли" природу у фізиці. Крізь фольгу і пробку проходить надтонка голка, в процесі за допомогою аргону на пляшку створюється тиск. Інертний газ виштовхує вино через голку в келих, не даючи при цьому доступ кисню. Після того як голка вийнята, пробка природним чином герметизується, а вино в пляшці продовжує розвиватися.

Пристрій виготовлено з нержавіючої сталі та алюмінію, голка - з тефлоновим покриттям. Аргон подається за допомогою змінних балончиків. Ключова перевага в тому, що цей газ ніяк не змінює аромат або смак вина, але захищає від окислення.

Ідея створити такий пристрій виникла в американського вченого Грега Ламбрехта в період, коли його дружина була вагітною і вино пити не могла. Самому ж Грегу пляшки вина на вечір було явно забагато, та й витрати це тягло за собою чималі. Ось він і задумався, як би вирішити проблему? Не відмовлятися ж від вина?...

 


_mg_3977


"На той момент у мене вже була своя невелика колекція. Але ввечері мені хотілося келих вина, а не пляшку. Для мене вино - напій вдумливий, хочеться споглядати його як можна довше, знайомитися крок за кроком ... Чому б не спробувати за вечір 3-4 різних вина? Порівняти. Однак такої можливості у мене не було. Я експериментував з різними системами зберігання вина, але жодна з них не була достатньо ефективною. Незалежно від способу зберігання, кожен раз, коли я діставав пробку, починалося окислення, і я залишався «закритим» в пляшці. Тоді я думав, от би якимсь магічним способом налити вина, не дістаючи пробку..."

Маючи в активі досвід розробки інноваційних медичних приладів, Ламбрехт досить успішно впорався і з першим для себе винним винаходом. Стара як світ проблема нарешті була вирішена ...

"Чимало часу, зусиль і вина пішло, поки вдалося все якісно опрацювати, але воно того варте! Coravin змінив мої відносини з вином, даючи доступ в будь-який час до будь-якого вина з моєї колекції. Причому винятково в тій кількості, для якого є настрій! Я щасливий, що тепер можу розділити свою пристрасть з близькими мені людьми, адже мій винний льох перетворився на свого роду винний бар..."

Ламбрехт переконаний, система Coravin дасть можливість ресторанам, кафе і барам у всьому світі пропонувати клієнтові ширший асортимент вин, зокрема, по бокалах. Його впевненість підтверджують і цифри. Десятки тисяч гаджетів вже знайшли своїх власників. Серед покупців - і найрізноманітніші закладу HoReCa, і пересічні споживачі від Нью-Йорка до Токіо. Тепер система Coravin доступна і в Україні. Ціна - 8750 гривень.

На початку у новинки було чимало скептиків, але численні наукові експерименти та дегустації в США і країнах Старого Світу довели - Coravin дійсно працює на відмінно, не завдаючи шкоди вину. Проблеми з застосуванням виникали тільки в одному випадку - якщо споживач не дотримувався правил застосування. До слова, головний винолюб сучасності Роберт Паркер назвав Coravin - найбільш вражаючим новим продуктом у світі вина за останні 30 років.

 


_mg_3970_01


Українським експертам пристрій теж сподобалося:

Віктор Ксенофонтов
Сомельє ресторану «Велюр»

Дуже неординарна річ, мені здається, я тільки починаю розуміти її переваги для себе і для гостей. Перше, найпростіше - це якщо людина звикла до дуже хороших вин, але заскочила лише на ланч або на швидку вечерю, тобто не має наміру витрачати багато часу, то випити келих вина - якраз ідеальна пропозиція для нього. А з урахуванням того, що вина, які віддають такі гості, ми ніяк навіть у диспенсер поставити не можемо, то тільки Coravin мене і виручить! Друге - відкривати вино за допомогою Coravin - це видовищно. Після першого разу мене відсотків 60% гостей у залі підкликали і запитали: "а що це було?" Я розповів, люди зацікавилися. Вже добре! Я знаю, що відсотків 20% з них одним інтересом не обмежаться. А по суті - це прояв інтересу до хорошим вин...

Бувають ситуації, коли, наприклад, сидять три сімейні пари прекрасно забезпечених людей, і довго не замовляють вино. І ти знаєш, чому - той, хто замовить пляшку, повинен пригостити всіх, а самому йому дістанеться тільки келих. Ось вони і чекають. Вина ж бо непрості п'ють. І ось, у випадку з Coravin, в однієї сімейної пари завсідників може бути "їх" пляшечка вина, і вони запросто можуть попросити собі по келиху.

Або, наприклад, приходять на вечерю чоловік і дружина, чоловік з настроєм прекрасно провести вечір, а дружина - ще й з бажанням заощадити при цьому. У такій ситуації вони любо п'ють недороге вино, або вечір виходить не стільки прекрасним для дружини. Але за умови наявності Coravin немає необхідності замовляти цілу пляшку і, тим самим, демонструвати ціну вина...

Цей пристрій дуже вчасно з'явилося в країні - він дозволить цілому ряду людей перебути кризу, не знижуючи якості споживаного вина, а знижуючи тільки його кількість. Coravin дозволить багатьом гостям спробувати ті вина, які раніше вони ніяк не могли собі дозволити. І це чудово, тому що таким чином вони будуть розширювати світогляд, знати про вина більше, з ними буде цікавіше!

 


_mg_3973


Віталій Ковач
Шеф-сомельє WINETIME,
засновник Школи сомельє Віталія Ковача

"Для мене цей прилад несе виняткову цінність з точки зору того, чого я зараз приділяю величезну увагу у Школі сомельє, а саме питанню споживання вина на піку зрілості. Умовно кажучи, це те ж саме, що вчасно витягти хліб з печі, щоб насолодитися, поки він ще теплий, а не коли вже зачерствів. Скажімо, є у мене вдома пляшка Мальбеку 1997 року, якщо не помиляюся - найстаріше вино з Нового Світу в Україні. Уже десять років я його витримую, але на сьогодні перебуваю в стані деякої невизначеності: відкривати чи варто ще почекати? Так от маючи Coravin, я з легкістю зможу налити 20 грамів цього вина, проаналізувати і прийти до виваженого рішення.

Знову ж таки, за допомогою Coravin я зможу подавати на дегустаціях в Школі сомельє вино виняткового рівня - в найбільш зрілих і пікових його періодах. З іншого боку, в навчальних цілях тепер можна буде наочно продемонструвати і, що таке занадто молоде вино, і як виглядає перезріле...

Словом, з Coravin ми отримуємо можливість насолоджуватися вином в оптимальних його кондиціях. Крім того, тут ще варто підкреслити і економічну складову. Адже, незважаючи на, здавалося б, чималу ціну, прилад в результаті неодноразово побереже гаманець свого власника - якась зайва пляшка не буде відкритою, а та, що відкрита - не зіпсується за лічені дні..."

  


ВІДЕО


Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Гаджети та IT ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: