Потреба в солодкому і солоному. Дієтологи зв'язали проблеми в організмі з тягою до певних продуктів

коментувати
Гостру потребу в шоколаді викликає недолік магнію
© Paxabay

Гостру потребу в шоколаді викликає недолік магнію

Експерти в області харчування вважають, що постійна потреба в певних продуктах говорить про недостатню кількість конкретних мікроелементів в організмі.

Видання Daіly Maіl разом з командою дієтологів пояснило, які сигнали посилає організм, вимагаючи солодощі, шоколад, солоне або кисле.

Постійна потреба в солодкому говорить про недостачу хрому. Провідний дієтолог Мерилін Гленвілл пояснила, що під час прийому великої кількості солодощів організм виробляє більше інсуліну, щоб справитися з швидким ростом цукру в крові. Після цього рівень цукру падає так низько, що знову з'являється потреба в солодкому. Щоб впоратися з бажанням солодкого, лікар рекомендує включити в щоденний раціон продукти, багаті на хром - такі, наприклад, як брокколі, зелена квасоля або виноградний сік.

Непереборне бажання з'їсти шоколад також говорить про низький рівень магнію в організмі. Дієтолог Шона Уілкінсон пояснює, що магній необхідний не тільки для підтримки імунітету, але і для нормального функціонування нервової системи. У раціоні обов'язково повинні бути горіхи, риба, квасоля, цільнозернові продукти, йогурти, банани.


© Pixabay
© Pixabay


Якщо людині хочеться солоного, це свідчить про нестачу натрію. Уілкінсон пояснює, що рівень натрію може впасти в результаті зневоднення, після тренування або вживання алкоголю. Цей мінерал допомагає підтримувати баланс води в організмі і регулює кров'яний тиск. Щоб поповнити свої запаси натрію, потрібно вжити в їжу селеру або моркву.

Якщо організм просить складних вуглеводів, це вказує на зниження рівня амінокислоти триптофану. Дієтолог Мерилін Гленвилл стверджує, що дана амінокислота необхідна для виробництва серотоніну - хімічної речовини мозку. Низький рівень триптофану стає причиною поганого настрою, постійної сонливості і порушень травлення. В достатній кількості даний елемент знаходиться в індичці, яйцях, бананах і волоських горіхах.


© Pixabay
© Pixabay


Тяга до м'ясних продуктів сигналізує про недостатню кількість заліза в організмі. Дієтолог Бернс розповідає, що в прагненні схуднути багато людей відмовляються від червоного м'яса, чим викликають залізодефіцит. У такому випадку в людини слабшає імунна система і він відчуває втому. Лікар радить раз на тиждень їсти червоне м'ясо і додати до нього шпінат і насіння гарбуза.

Пристрасть до кислих продуктів може вказувати на нестачу шлункового соку. Бернс зазначає, що зміни кислотності шлункового соку викликають почуття дискомфорту, алергію і навіть розлад шлунка. Щоб привести в норму роботу шлунка потрібно вдатися до лікарських препаратів.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: