Експерти розвінчали 12 міфів про здорове харчування

коментувати
Експерти розвінчали 12 міфів про здорове харчування
© pixabay

Існує поширена думка про користь селери завдяки її, так званій «негативній калорійністі», а також популярний міф про те, що сніданок під час дієти є ключовим фактором схуднення.

Однак не всі з поширених міфів про правильне харчування знаходять підтвердження в дослідженнях вчених. Правдивість даних фактів перевірило британське видання Daily Mail.

Міф перший: Вітамін С допомагає в профілактиці застуди

Прийом вітаміну С допомагає лише полегшити симптоми і скоротити тривалість застуди, але не є профілактикою застуди, стверджують вчені.

Міф другий: Селера корисна через негативну калорійність

Насправді у світі не існує такого поняття, як негативні і мінусові калорії. Але, так як селера має всього 10 калорій, її дійсно корисно вживати під час дієти.

Міф третій: Для нарізки м'яса потрібно використовувати пластикову дошку замість дерев'яної

В лабораторії безпеки харчових продуктів при Каліфорнійському університеті виявили, що немає ніяких антибактеріальних переваг у використанні дошки з пластику. Кількість бактерій на дерев'яній дошці і на пластиковій - однакове.


© pixabay
© pixabay


Міф четвертий: Оливкова олія сама низькокалорійна

Насправді оливкова олія має таку ж кількість калорій, як і будь-яка інша. Але в ній міститься мононенасичений жир і антиоксиданти, що роблять цю олію одною з найбільш корисних.

Міф п'ятий: Свіжі овочі набагато корисніше приготованих

Це твердження вірне лише частково. Такі продукти, як помідори, шпинат, морква, спаржа і гриби набагато корисніші в приготованому вигляді. Адже при термічній обробці вони виділяють більше вітамінів і мінералів.

Міф шостий: Під час дієти важливо щільно поснідати

Дослідження 2013 року, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, говорить про те, що прийняття або відмова від сніданку не впливає на втрату ваги. Головне - слухати потреби свого тіла і правильно харчуватися.


© pixabay
© pixabay


Міф сьомий: Прийом знежирених продуктів сприяє схудненню

Насправді, більшість жирів корисні й необхідні для здоров'я мозку і тіла. Повна відмова від жирної їжі завдасть серйозної шкоди здоров'ю.

Міф восьмий: Швидко підняте не вважається брудним

В першу чергу потрібно звертати увагу на забруднення підлоги, а не на час, що там пролежала їжа. Безпечніше з'їсти їжу, що впала на килим, тому що вона заражається тільки 1% мікробів. 


© pixabay
© pixabay


Міф дев'ятий: Сік корисний для здоров'я

На перший погляд скуштувати склянку соку вранці - це гарний початок дня. Але при переробці, свіжих фруктів пропадають корисні волокна, а замість них сік наповнюється цукром, який викликає голод, перепади настрою і занепад енергії.

Міф десятий: Жовтки не корисні з-за високого рівня холестерину

Хоча в жовтках міститься холестерин, його настільки мало, що він не завдасть серйозної шкоди здоров'ю. Дорослі можуть вживати сім яєць в тиждень, без побоювання отримати серцевий напад.

Міф одинадцятий: В мигдалевому молоці багато протеїнів

Насправді, в жмені мигдалю міститься набагато більше протеїну, ніж в мигдалевому молоці. Шість склянок мигдального молока здатні забезпечити організм такою ж кількість протеїну, як пів чашки сирих горіхів.

Міф дванадцятий: Алкоголь випаровується у процесі готування

Це правда лише в тому випадку, якщо страва буде готуватися не менше трьох годин. Але що дивно, в деяких способах приготування їжі, алкоголь буде випаровуватися повільніше, ніж з незакритої пляшки.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: