Вишукана Масляна. Рецепти млинців від відомих кухарів

коментувати
Млинці є одним з головних символів Масляної
© Havis/Pixabay

Млинці є одним з головних символів Масляної

Щорічно в українських сім'ях відзначають одне з найбільш «смачних» свят - Масляну.

Споконвіку головним атрибутом Масляної, крім опудала, вважаються ароматні і смачні млинці. Щоб порадувати друзів і рідних чимось новеньким, НВ представляє улюблені рецепти млинців і оладок від відомих кухарів.

Вольфганг Пак - знаменитий австрійський шеф-кухар, ресторатор, бізнесмен і законодавець кулінарної моди. Щорічно шефствує на кухні Губернаторського балу, який проводиться в Голлівуді після церемонії вручення премії Оскар.

Десертні оладки


© Aimee Plesa/Flickr
© Aimee Plesa/Flickr


          Інгредієнти

  • 3 склянки борошна
  • 1,5 ст. л розпушувача тіста
  • 2 ч. л соди
  • півсклянки цукру
  • чверть чайної ложки солі
  • 4 яйця
  • 3 склянки знежирених вершків
  • півсклянки розтопленого вершкового масла

           Приготування

1. Змішайте борошно, розпушувач, соду, цукор і сіль у мисці. Візьміть іншу ємність і збийте яйця з вершками і маслом.

2. Поступово додаючи борошно, збийте суміш до потрібної консистенції.

3. Візьміть чавунну сковороду, або іншу сковороду з товстим дном, і нагрійте на середньому вогні. Після того, як вона добре прогріється, викладіть тісто столовою ложкою і гарненько просмажте з двох боків до утворення скоринки.

4. Подавайте з джемом, сметаною або шоколадною пастою.

Джеймі Олівер - англійський кухар, ресторатор, телеведучий і автор безлічі кулінарних книг. Входить в топ кращих кухарів світу.

Американські панкейки


© Michael Stern/Flickr
© Michael Stern/Flickr


           Інгредієнти

  • 3 великих яйця
  • 115 г борошна
  • 1 ч. л з гіркою розпушувача
  • 140 мл молока
  • дрібка солі

Приготування

1. Відокремте жовтки від білків та в окремій мисці змішайте їх з борошном, розпушувачем і молоком.

2. Збийте білки з сіллю до утворення піни, після чого додайте раніше приготовану суміш.

3. Поставте на середній вогонь сковороду з антипригарним покриттям. Після того, як вона прогріється, налийте трохи тіста і почекайте, поки знизу утвориться золотава скоринка. Також, на цьому етапі можна додати в панкейки ягоди або фрукти за смаком. Далі обсмажте з іншого боку.

4. Подавайте з шоколадом, варенням, сиропом або просто з фруктами.

Гордон Рамзі - відомий британський шеф-кухар, удостоєний 16 зірок Мішлен. Також є ведучим безлічі телевізійних програм і автором кулінарних книг.

Млинці з шоколадним соусом


© wikimedia commons
© wikimedia commons


       Інгредієнти

Для тіста знадобиться:

  • 100 г борошна
  • 25 г какао-порошку
  • чверть чайної ложки солі
  • 2 яйця
  • 1 ст. л розтопленого вершкового масла
  • 300 мл молока

Для шоколадного соусу потрібно:

  • 100 г чорного шоколаду
  • 15 г вершкового масла
  • 1,5 ст. л меду
  • 70 мл молока

        Приготування

1. У глибокій мисці збийте яйця з маслом і молоком. Після, в окремій посудині перемішайте борошно, какао-порошок, цукор і сіль. В отриманій суміші зробіть воронку і влийте збиті яйця. Гарненько збивши інгредієнти, поставте тісто на 30 хвилин у холодильник.

2. Прогрійте сковороду для млинців на вогні і змастіть дно вершковим маслом. Печіть млинці з двох сторін до золотистого кольору.

3. Щоб приготувати шоколадний соус, спершу слід розтопити шоколад на водяній бані, додавши масло і мед. Після утворення однорідної маси, зніміть його з вогню і поступово змішайте з молоком.

4. Перед подачею полийте млинці соусом. Також, можна прикрасити цукровою пудрою або улюбленими фруктами.

Єлизавета Глинська - відомий український кухар і фіналістка другого сезону кулінарного шоу "Мастершеф".

Ажурні млинці


© pexels
© pexels


             Інгредієнти

  • 500 мл теплого молока
  • 250 мл газованої води кімнатної температури
  • 250 г борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст. л цукру
  • 3 ст. л рослинного масла
  • 1 ч. л соди

             Приготування

1. Спочатку збийте яйця з цукром і додайте соду, погашену оцтом. Невеликими порціями поступово підмішайте всю просіяну муку. Далі додайте молоко, рослинне масло і добре перемішайте. Влийте воду, знову перемішайте і дайте настоятися десять хвилин.

2. На середньому вогні розігрійте млинцеву сковороду. Безпосередньо перед випіканням змастіть маслом дно.

3. Подавайте млинці з улюбленими начинками.

  Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: