Від німецького глінтвейну до індійської масали. Названо 14 найпопулярніших гарячих напоїв у світі

коментувати
Серед найсмачніших гарячих напоїв світу - глінтвейн
© Anka Knopka/Flickr

Серед найсмачніших гарячих напоїв світу - глінтвейн

Взимку зігріваючі напої особливо актуальні. Є багато країн, де замість звичної кави можуть запропонувати щось більш екзотичне.

Портал Medway Travel Leisure склав список найсмачніших та найпопулярніших гарячих напоїв світу та поділився рецептами їх приготування.


345544545

Апі Морадо, Болівія

Для приготування восьми порцій цього пікантного напою знадобиться 2 качана фіолетової кукурудзи, 3,5 л води, 2 палички кориці, 2 головки гвоздики, сік із чверті ананаса й апельсинова цедра.

Атоле, Мексика

Щоб отримати три-чотири порції атоле, слід змішати й підігріти пів чашки кукурудзяного борошна, 1,2 л води, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. ванілі та 2 ч. л. пілончілло (нерафінований коричневий цукор).


Канелазо, Колумбія

За рецептом цей солодкий напій складається зі 710 мл води, 160 г світлого і 160 г темного коричневого цукру, 120 мл апельсинового соку, 115 мл горілки агуардіенте, соку одного лайма, 4-6 паличок кориці, 1 ч. л. гвоздики та дрібки солі. З цих інгредієнтів вийде чотири порції канелазо.

Білий ґльоґ, Швеція

Для 10 порцій ґльоґу знадобиться 1,5 л білого сухого і 475 мл сухого рожевого вина, 240 мл горілки, 2 ст. л. стручків кардамону, 2 ч. л. ванільного цукру, 340 г звичайного цукру, подрібнена цедра апельсина, імбир, палички кориці, головки гвоздики, бланшований мигдаль та родзинки.

Какао, Італія

В ідеальному італійському какао поєднуються 30 г чорного шоколаду, 360 мл молока, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. ваніліну, щіпка солі та 2,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

Глінтвейн, Німеччина

Популярний під час різдвяних свят глінтвейн слід готувати з 750 мл сухого червоного вина, лимона, паличок кориці, гвоздики, 3 ст. л. цукру та невеликої кількості імбиру або кардамону.

Масала, Індія

Традиційний ароматний індійський чай готується так: 240 мл води слід змішати з 60 мл молока, ложкою розсипчастого чорного чаю, медом, подрібненим свіжим імбирем, бадьяном, кардамоном і корицею.

Матча, Японія

Зелений чай матча заливають 180 мл молока й додають ложку цукру.


Сахлаб, Єгипет

Цей східний напій-десерт можна приготувати таким чином: 2 ложки білого порошку сахлаб змішуються з 2 ложками рожевої води, подрібненими фісташками, літром молока та дрібкою кориці.

Збитень, Росія

Для приготування збитню необхідно взяти 2,4 л води або червоного вина, 120 мл меду, чверть ложки мускатного горіха, імбир, гвоздику, 450 г смородинового варення, корицю, листочок м'яти й сушений перець чилі.

Сіцак Сарапо, Туреччина

Цей гарячий напій складається з 1 яблука, 2 апельсинів, сушеного інжиру й абрикосів, кориці, гвоздики та гранульованого цукру.

Чай, Великобританія

З цим напоєм все дуже просто: чайний пакетик слід залити водою. Молоко та цукор додати за смаком.

Вотлчіно, Австралія

Вотлчіно готують з австралійського насіння wattleseed, додаючи до нього воду, кип'ячене молоко та цукор.

Карібу, Квебек, Канада

Для жителів Квебека Карібу - улюблений напій під час вуличних прогулянок і гучних вечірок. Приготувати його можна так: 85 мл горілки змішати з 85 мл бренді, 355 мл канадського шеррі і 355 мл канадського портвейну.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: