Вчені розвінчали п'ять популярних кулінарних міфів

коментувати
Вчені прокоментували відомі кулінарні міфи
© Pixabay

Вчені прокоментували відомі кулінарні міфи

Кожна господиня знає, що в холодильник можна ставити тільки холодну їжу, а воду потрібно посолити, щоб вона швидше закипіла. Проте вчені поставили під сумнів ці та інші факти.

Видання Shape, спільно з групою вчених представило спростування п'яти найбільш поширених міфів в кулінарії.

Міф перший: Солона вода закипає швидше

Насправді, сіль підвищує градус кипіння води, тому на закипання потрібно більше часу.

Міф другий: Для приготування спагетті потрібно багато води

Правда в тому, що для спагетті потрібно достатньо місця в каструлі, а рівень води повинен лише покривати макаронні вироби.

Міф третій: Алкоголь випаровується у процесі готування

Ця поширена думка правдива лише частково і лише в тому випадку, якщо страва буде готуватися не менше трьох годин.

Міф четвертий: Страви в мікрохвильовій печі втрачають поживні речовини

Насправді невелика кількість поживних речовин губиться при будь-якому нагріванні їжі. При використанні мікрохвильової печі, їжа втрачає найменшу їх кількість.

Міф п'ятий: В холодильник можна ставити тільки холодну їжу

Дослідження вчених, проведені раніше, показали, що краще поставити в холодильник гарячі продукти, ніж дати їм охолонути до кімнатної температури, що сприяє зростанню числа бактерій.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: