Вчені розповіли, як шум у літаку впливає на смак їжі

коментувати
Шум негативно впливає на роботу смакових рецепторів
© Luke Lai/Flickr

Шум негативно впливає на роботу смакових рецепторів

Американські вчені стверджують, що гучний шум у літаку впливає на сприйняття смаку.

Психологи досліджували вплив шуму на 5 основних смаків: солодке, солоне, гірке, кисле та умамі - м'ясний смак, пише Mirror. В експерименті взяли участь 48 осіб, які пробували різні страви під впливом як нормального шуму, так і посиленого до 85 децибел.

У результаті вчені виявили, що при високому рівні шуму люди слабо відчували солодке, але м'ясний смак, навпаки, посилився. Що стосується солоного, кислого і гіркого, такі смаки сприймалися з невеликими змінами.

Головний психолог дослідження Кімберлі Янг пояснює це тим, що звук впливає на роботу смакових рецепторів через те, що їх нервові закінчення знаходяться близько до вух. Учений також впевнений, що саме через гучний шум у літаку їжа часто видається несмачною.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: