Red Hot Chili Горілка або міські легенди про «Української медової з перцем»

коментувати
Red Hot Chili Горілка або міські легенди про «Української медової з перцем»

Ні для кого не секрет, що українці люблять випити. І в цьому немає нічого поганого, оскільки ми робимо це з розумом, розстановкою та глибокою повагою до продукту, який вживаємо. До того ж традиції завжди були невід'ємною частиною нашого менталітету. Як наслідок - більшість сучасних трендів так чи інакше спираються на значний історичний бекграунд.

Звісно, «Українська медова з перцем» не виняток. Гордість компанії Nemiroff та алкогольний символ країни, прославлений у всьому світі. Її п'ють чистою, змішують в коктейлях і навіть використовують як універсальний засіб від застуди. Одним словом, дійсно космополітичний напій з українською душею.

Більш того, в кожній пляшці «Української медової з перцем» криється цілий світ - прекрасний і почасти навіть чарівний. А все тому, що цьому напою нерідко приписують магічні властивості, не кажучи вже про низку легенд, які супроводжують його історію. І, варто визнати, деякі з них не менш цікаві, ніж міфи Стародавньої Греції, якими ми всі захоплено зачитувалися в дитинстві. Щоб не бути голослівними, розповімо вам декілька найбільш цікавих.

Подейкують, чоловіки, які вживають горілку з медом, настільки добрі, що їх люблять навіть найзліші тещі.

Протягом тисячоліть в алкоголь додавали мед, оскільки вважалося, що саме він відповідає за м'якість смаку, а в якості бонусу - і за чудовий настрій вживають. Не кажучи вже про те, що саме слово «мед» довгий час асоціювалося виключно з алкоголем. Згадайте всі ці народні «мед-пиво пив», «хмільний мед», а «мед поезії» в скандинавської міфології - спиртний напій, за який відважно билися не тільки прості смертні, але і самі боги.

В Україні ж з давніх часів любили медовуху та всі її варіації - настоянки, дистиляти та інші експерименти попередників сучасних міксологів. Мед був присутній на столі завжди, особливо в алкогольному форматі. Адже таке спиртне і звеселяло, і лікувало.

Технологи Nemiroff вірні традиціям і використовують мед як ключовий інгредієнт, який надає горілці особливої м'якості після проходження всіх етапів очищення. У виробництві використовується виключно натуральний мед - запорука граничної якості і приємного смаку. Як не крути, ідеальне поєднання для доброго настрою.

Існує думка, що той, кому в чарку впаде перчик, зобов'язаний піти за наступною порцією. Навіть якщо пункт призначення - холодильник на відстані витягнутої руки.

Причому у цієї байки є цілком реальні історичні корені. Ще за часів Запорізької Січі козаки любили побалувати себе горілкою з перцем. І було у них таке неписане правило - останнім свою порцію отримував наймолодший козак, або, як його називали, джура. Відповідно, йому і діставався перець з пляшки - «на здоров'я». А в знак поваги до старших товаришів джура завжди біг за «добавкою», і це навіть не обговорювалося.

Зараз звичай втратив ультимативний характер, але суть його не змінилася. Якщо у вас закінчилася «Українська медова з перцем», і маленький чилі, привезений з далекої Індії, впав в вашу чарку, просто посміхніться і оперативно поставте на стіл ще одну пляшку. Адже, як вже було сказано раніше, у цього напою найдобріша вдачу, а значить, зробити послугу друзям вам буде тільки в радість.

До речі, один невеликий, але вкрай важливий нюанс: перець легко випадає з пляшки, оскільки на його шляху немає перешкоди у вигляді звичного для багатьох дозатора. В оригінальних пляшках «Української медової з перцем» він навмисно не передбачений - це наша данина поваги автентичному напою.

Ходять чутки, що до складу Української медової з перцем входить близько 40 секретних трав, які можна відшукати тільки в одному місці на планеті - в таємній оранжереї, що дісталася технологам Nemiroff від останніх представників Трипільської культури.

Погодьтеся, з цього могла б вийти прекрасна історія в найкращих традиціях пригодницького голлівудського кіно. Однак розкрити всі секрети виробництва ми не можемо, тому розповімо лише найголовніше. Отже, насправді трав 27. А очолює цей ароматний коктейль - буркун.

Це цілюща рослина яку нині незаслужено забуто, а ось наші предки любили його гаряче. І неспроста, адже вона вважалася чи не панацеєю в боротьбі з простудними захворюваннями, при болях в животі і проблем з суглобами. Правда, вживати буркун можна було лише в невеликих кількостях, інакше він міг серйозно нашкодити. На щастя, турбуватись нема про що - в «Українській медовій з перцем» чудо-трави рівно стільки, щоб відчути легкий аромат сіна та гіркоту, яка прекрасно поєднується з м'якістю меду і пекучим перцем. Адже саме в цьому контрасті смаків вся Україна, і це вже точно не міф.

В одному зі швейцарських банків зберігається стратегічний запас «Української медової з перцем», і належить він представнику однієї з найдавніших королівських династій Європи.

На жаль, ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Наша продукція успішно продається по всьому світу, щодня завойовуючи тисячі шанувальників, серед яких може бути і сама королева Єлизавета II, так само як і інші монарші особи.

А якщо серйозно, то кожного разу, коли хтось з українців збирається за кордон, він неодмінно бере з собою пляшку «Української медової з перцем». І його завжди приймають з розпростертими обіймами. Адже це ж справжнє втілення смаку України.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: