Найсмачніше львівське свято. Як львів’яни європейські ласощі смакували

коментувати
Найсмачніше львівське свято. Як львів’яни європейські ласощі смакували

Минулі вихідні видалися для львів’ян та гостей міста особливо смачними! Поласувати вишуканими стравами Старої Європи усіх запрошували організатори Фестивалю їжі, що пройшов 7 травня у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького за підтримки ТМ «Львівське Robert Doms».

Роберт Домс ― знаменитий львівський підприємець і мандрівник, що жив у ХIX столітті.

З його пристрастю до вишуканих смаків пов’язана романтична історія кохання, яку люблять переказувати у місті Лева. Виявляється, що багатий та родовитий Роберт закохався у красуню Зосю, що була простою служницею та щоранку приносила йому кухоль пива з Львівської пивоварні на дегустацію. Не зважаючи на різницю у статусі, він одружився з гарною та веселою Зосею.

Подорожуючи Європою, Роберт Домс любив куштувати різні страви та напої, обираючи бездоганні поєднання. Справжній гурман та колекціонер кулінарних рецептів, він обирав найкращі смаки і збагатив традиційну українську кухню вишуканими стравами Старої Європи. Саме завдяки йому у Львові навчилися подавати пиво з такими стравами, які можна скуштувати у Празі, Відні, Мюнхені та Брюсселі. 

Організатори подарували відвідувачам Фестивалю їжі унікальну можливість скуштувати найкращі пивні страви від Роберта Домса у виконанні шеф-кухаря ресторану «Гарбуз»  Василя Лакотія. Він провів майстер-клас з приготування грибної темпури, що найкраще поєднується з «Богемським», курячих крилець у соусі пелаті, які бездоганно смакують з «Мюнхенським», каре баранини з чорничним соусом, котре підкреслює смак «Віденського». Шанувальники морепродуктів змогли насолодитися тигровими креветками у медовому соусі, що разом з ковтком нефільтрованого «Бельгійського» змушують забути про будь-які інші ласощі.

  

 

 

Фестиваль їжі став справжнім святом для гурманів. Всі, кому пощастило потрапити на нього, відкрили для себе не тільки нові смаки, а й дізналися багато про секрети приготування делікатесів, якими щедро ділився шеф-кухар на майстер-класі. Він докладно роз’яснював та покроково демонстрував приготування кожної страви перед численними глядачами. Вийшло цікаве кулінарне шоу, у якому кожен зміг взяти участь. Глядачі не тільки дивилися та смачно їли, а й вчилися готувати та подавати страви, як у ресторані.

  

 

Організатори потурбувалися про те, щоб фестиваль став для гостей пізнавальним і запам’ятався надовго. Відвідувачі почули багато історій про Львів та знамениту Львівську броварню, що розповідав Євген Марців, місцевий історик-краєзнавець, змогли взяти участь у різноманітних конкурсах, подивилися виступи вуличних музикантів та аніматорів і, звичайно ж, сфотографуватися у спеціально облаштованих фотозонах.

Отже, свято вдалося, як то кажуть, на славу. Було весело, цікаво і надзвичайно смачно!

Висловлюючи подяку організаторам, Тарас Маципура, менеджер з маркетингу ТМ «Львівське» компанії Carlsberg Ukraine, сказав: «Львівський Фестиваль їжі це справжнє свято різних смаків та культур, чудовий привід відвідати Львів, дізнатися про  нові цікаві страви європейської кухні і просто поспілкуватися. Ми підтримуємо такі заходи, бо вважаємо, що саме вони роблять нас більш відкритими до Європи, світу і один до одного».

 

 

 


Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: