Мед і кава. 10 продуктів, які можуть зникнути через глобальне потепління

коментувати
Французьке вино може назавжди зникнути
© jill111/Pixabay

Французьке вино може назавжди зникнути

Вчені назвали десять продуктів, які людство може втратити через кліматичні зміни.

Як пояснюють екологи, людський фактор відіграє ключову роль у змінах клімату. З кожним роком середня температура збільшується і приносить великі руйнування екосистемі планети, пише Telegraph. Таким чином, люди власноруч можуть знищити багато популярних продуктів харчування.

Мідії

Як попереджають вчені, з роками мідії можуть стати отруйними. Завдяки глобальному потеплінню, температури води може значно зрости, що створить сприятливі умови для розмноження патогенних бактерій.


© milivanily/Pixabay
© milivanily/Pixabay


Шоколад

У 2011 році колумбійські вчені заявили, що якість какао-бобів значно погіршиться через кілька десятиліть у зв'язку з глобальним потеплінням. Дослідження плантацій в Кот-Д'івуарі та Гані показали, що кількість врожаю зменшиться вдвічі до 2050 року, якщо середня температура повітря підніметься всього на 2,3 градуси.


© AlexanderStein/Pixabay
© AlexanderStein/Pixabay


Французьке вино

Експерти та винороби сходяться на думці, що збільшення середньої температури повітря призведе до непридатності плантацій Бордо для вирощування винограду. Влітку частіше траплтимуться посухи, які завадять нормальному дозріванню ягід.


© WolfBlur/Pixabay
© WolfBlur/Pixabay


Макарони

Як стверджую агрономи, підвищення температури повітря призведе до частих посух, що негативно вплине на врожай. Більше того, тверда пшениця досить вибаглива, тому кількість врожаю може значно скоротитися.


© Romi/Pixabay
© Romi/Pixabay


Лосось

Як розповідає професор Університету в Плімуті, Англія, через зміни клімату молюски - головна їжа лосося - знаходяться під загрозою вимирання. З 1840 року вода в океані стала на 30 відсотків більш отруйною, що призводить до скорочення популяції молюсків. Більше того, підвищення температури води значно вдарить по популяції лосося, оскільки це холодолюбивая риба.


© Gesztenyes/Pixabay
© Gesztenyes/Pixabay


 Мед

Професор Університету Рідінга Саймон Поттс заявляє, що при збільшенні температури повітря бджоли опиняться на грані вимирання. За словами вченого, небезпечні для бджіл паразити почнуть поширюватися світом, оскільки тепла погода є сприятливим середовищем для них.


© fancycrave1/Pixabay
© fancycrave1/Pixabay


Кава

Британські вчені виявили, що глобальне потепління може зробити непридатними для вирощування кави близько 99,7 відсотків регіонів. За словами фахівців, до 2080 року людство може повністю залишитися без кави.


© Couleur/Pixabay
© Couleur/Pixabay


Арахіс

Даний горіх досить вибагливий і не дає урожай в поганих погодних умовах. Підвищення температури спричинить засухи, що зробить догляд за урожаєм в рази важчим та більш витратним.


© forwimuwi73/Pixabay
© forwimuwi73/Pixabay


Фрукти і ягоди

За словами вчених, урожай плодових дерев може значно скоротитися, оскільки деревам необхідний холод, щоб з приходом тепла розквітнути. Оскільки зими стають теплішими, то дерева опиняються у небезпеці. Більше того, через зниження популяції бджіл не буде відбуватися запилення.


© Jill1/Pixabay
© Jill1/Pixabay


Бекон

Експерти стверджують, що глобальне потепління негативно позначитися на рослинах, які вирощують для харчування свиней. Таким чином, багато фермерів відмовляться розводити свиней, що призведе до зменшення кількості бекону.


© Wokandapix/Pixabay
© Wokandapix/Pixabay


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: