Мармурова яловичина і вино. Експерти назвали позиції в меню, на яких наживаються ресторани

коментувати
Страви, які коштують невиправдано дорого
© Akiko Ogata/Flickr

Страви, які коштують невиправдано дорого

Американське видання опублікувало список позицій у меню, за допомогою яких ресторани найчастіше обманюють клієнтів.

Business Insider спільно з відомими шеф-кухарями назвали страви і напої, які не тільки не коштують своїх грошей, а й того, щоб їх замовляли.

Серед позицій, на які вказали експерти, виявилася мармурова яловичина, устриці, бутильована вода, смажені кальмари і багато іншого.

Страви, які мають невиправдано високу ціну за запропоновану якість

Мармурова яловичина

Справжня мармурова яловичина виготовляється в Японії за особливими технологіями. Багато ресторанів пропонують місцеву продукцію, але під виглядом дорогої закордонної.


© Akiko Ogata
© Akiko Ogata/Flickr


Спайс рол з тунцем

Один з кухарів зізнався, що рол називається спайсі тому що туди додають майже зіпсоване м'ясо. Також є велика ймовірність того, що у страву додадуть недоїдки тунця, приправлені гострим соусом.


© stu_spivack/Flickr
© stu_spivack/Flickr


Смажений кальмар

За словами експерта, дуже часто подають смажений хліб, який в звичайному вигляді не придатний для вживання.


© NukelarBurrito/Flickr
© NukelarBurrito/Flickr


Трюфелі

Дуже часто в приготуванні використовують не трюфелі, а хімічні добавки або, в кращому випадку, концентрований екстракт. Але, за словами кухаря, якщо відвідувачеві пощастить і кухар використовує справжній трюфель, він покладе його настільки мало, що страва все одно не буде коштувати своїх грошей.


© Razlan/Fliikr
© Razlan/Fliikr


Бутилировання вода

Зазвичай люди не можуть відрізнити смак води з-під крана від бутильованої, чим користуються недобросовісні працівники кухні.


© Snufkin/Pixabay
© Snufkin/Pixabay


Курка

За словами кухарів, курка - це найдешевше м'ясо, тому, за неї не повинні просити необґрунтовано велику суму.


© Arnold Gatilao/Flickr
© Arnold Gatilao/Flickr


Макарони з лобстером

Нерідко для приготування цієї страви використовують залишки лобстера, а не натуральне м'ясо. Хоча страва може бути смачною, її ціна набагато нижча за ту, яка вказана в меню.


© ccho/Flickr
© ccho/Flickr


Устриці

Експерти одноголосно прийшли до висновку, що платити за устриці в середньому 800 грн за дюжину - безглузде марнування грошей за страву, яка навіть не потребує приготування.


© jennifer durban/Flcikr
© jennifer durban/Flcikr


Дороге вино і шампанське

Один із власників ресторану зізнався, що часто люди не розбираються у винах, тому беруть дороге, вважаючи, що воно хороше. Але, не завжди власники виставляють правильні ціни на вина. Один з працівників порадив поціновувачам приносити вино з собою і заплатити за відкорковування і подачу пляшки.


© Ken Hawkins/Flcikr
© Ken Hawkins/Flcikr


Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: