Крепи, панкейки та фаріната. 15 видів млинців з різних країн світу

коментувати
Американські панкейки
© hedvigs/Flickr

Американські панкейки

В Україні святкують Масляну, яка в цьому році проходить з 20 по 26 лютого.

На честь одного з найбільш ситних свят року представляємо 15 різновидів млинців, традиційних для різних куточків планети.

Доса, Південна Азія

Тонкі, гострі, хрусткі та блискучі млинці, виготовлені з ферментованого тіста з рису та сочевиці. Індійці люблять їсти досу на сніданок, додавши овочеву начинку, наприклад, пряну картоплю.


© Nicolas Mirguet/Flickr
© Nicolas Mirguet/Flickr


Поферті, Голландія

Улюблені ласощі голландців на ярмарках і карнавалах. Маленькі пишні млинці, які подаються з топленим маслом і цукровою пудрою.


© Nathan Van Driel/Flickr
© Nathan Van Driel/Flickr


Качапа, Південна Америка

Товсті кукурудзяні млинці, які подаються з начинкою з м'якого білого сиру. Купити смаколик можна у вуличних кіосках по всій Венесуелі та Колумбії.


© last beautiful heart/Flickr
© last beautiful heart/Flickr


Інжира, Ефіопія та Еритрея

Популярна в цих двох африканських країнах страва з борошна тефф, яка одночасно є і ласощами, і посудом. Такі млинці наповнюють м'ясом або овочами, а потім відривають по шматочку тіста і набирають цими шматочками їжу, як ложкою.


© eesti/Flickr
© eesti/Flickr


Кайзершмаррн, Австрія

Солодка страва, що нагадує подрібнені шматочки омлету. Цей пишний млинець посипають карамеллю, прикрашають яблуками, вишнями або мигдалем.


© pspechtenhauser/Flickr
© pspechtenhauser/Flickr


Мсемен, Марокко

Тонкі маслянисті млинці з манної крупи з солодкою або солоною начинкою. Тісто для мсемена обсмажується або запікається.


© Capitu (ou Marcela)/Flickr
© Capitu (ou Marcela)/Flickr


Паннукакку, Фінляндія

Товсті, запечені в духовці, млинці, які подаються з ягодами та великою кількістю крему.


© Jjohanna98/Flickr
© Jjohanna98/Flickr


Окономіякі, Японія

Смажений коржик із суміші яєчного тіста і капусти, наповнений будь-якою начинкою від сиру до восьминога і посипаний сушеним тунцем, маринованим імбирем або майонезом. Іноді називають «японською піцою».


© luke chan/Flickr
© luke chan/Flickr


Фаріната, Італія

Італійці дуже люблять ці тонкі, прісні млинці з нуту. Також ласощі популярні на південному узбережжі Франції, де страва називається сокка.


© Stijn Nieuwendijk/Flickr
© Stijn Nieuwendijk/Flickr


Бінг, Китай

Млинці, приготовані з пшениці. В якості начинки часто кладуть качку і зелену цибулю, фаршировані яйця або м'ясо.


© Garrett Ziegler/Flickr
© Garrett Ziegler/Flickr


Рагмунк, Швеція

Ніжні та ситні картопляні млинці, обсмажені в олії й подані зі свининою і брусничним джемом.


© Evan Johnson/Flickr
© Evan Johnson/Flickr


Крепи, Франція

Тонкі, золотисті млинці, які можна подавати з солодкими або солоними начинками. Відомий французький десерт Креп Сюзетт поливають апельсиновим лікером і посипають цукром.


© Lynn Chen/Flickr
© Lynn Chen/Flickr


Апам балик, Південно-Східна Азія

Популярна вулична їжа в Малайзії, Сінгапурі та Індонезії. Ці млинці, як правило, солодкі, наповнені арахісовим маслом, кунжутом або шоколадом.


© mat_gebu/Flickr
© mat_gebu/Flickr


Панкейки, США

Пишні оладки, викладені шарами, між якими розташовують шматочки банана, чорницю, кленовий сироп або хрусткий бекон.


© Amanda Morari/Flickr
© Amanda Morari/Flickr


Хопперси, Шрі-Ланка

Золотисті, хрусткі по краях і м'які по центру, ці млинці посипають каррі або соусом реліш. Іноді подають разом з яєчнею.


© Deirdre/Flickr
© Deirdre/Flickr


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: