Кава та сухі вершки. Американський дієтолог назвала сім продуктів, які викликають занепокоєння

коментувати
Макарони і кетчуп підвищують ризик розвитку депресії
© Pixabay

Макарони і кетчуп підвищують ризик розвитку депресії

Дієтолог Алі Міллер розповіла про продукти харчування, вживання яких здатне викликати у людини хвилювання.

У більшості людей траплялося так, що після напруженого дня вони приходили додому і їли багато шкідливої їжі. Однак Алі Міллер стверджує, що не тільки емоції впливають на харчування, але й харчування здатне викликати певні емоції, пише Prevention.

Експерт зазначає, що за зниження гормону стресу і запобігання тривожності відповідають нейромедіатори серотонін і гамма-аміномасляна кислота. Вживання одних продуктів сприяє виробленню цих нейромедіаторів, а вживання інших – навпаки.

Сім продуктів, які викликають хвилювання, виглядають так:

Кава. Зовсім відмовлятися від кави і кофеїновмісних напоїв не потрібно. Однак якщо ви відчуваєте нервове напруження, пийте не більше двох 240-мілілітрових чашок кави на день. Велика кількість кави стимулює нервову систему і може спровокувати викид кортизолу – гормону стресу.

Солодка газована вода. Газована водата різні енергетичні напої небезпечні ще більше, ніж кава. Крім того, що вони містять кофеїн, вони також містять штучні підсолоджувачі, які знижують рівень гормону гарного настрою – серотоніну.


© Pixabay
© Pixabay


В'ялена яловичина. Саме по собі в'ялене м'ясо – продукт корисний. Однак разом з харчовими добавками, з якими воно продається в супермаркетах, користь зникає. Таке м'ясо містить підсилювач смаку глутамат натрію, який може підвищити концентрацію потужного нейромедіатора глутамата і тим самим викликати занепокоєння і стрес.

Сухі вершки. Такі вершки містять трансжири, які погіршують приплив крові до мозку і провокують тривожність, депресію та інші психічні розлади. Трансжири також входять до складу картоплі-фрі, смажених пончиків, сирних паличок та інших оброблених продуктів.

Макарони. Макаронні вироби та інші продукти, що містять рафіновані вуглеводи і цукор, викликають стрибок рівня цукру в крові та підвищують ризик розвитку депресії.

Кетчуп. Кетчуп та інші соуси з високим вмістом фруктози діють на психіку ще гірше, ніж продукти з додаванням цукру. Вони також викликають коливання рівня цукру в крові, призводять до постійного голоду, набору зайвої ваги і погіршують стресмостійкість.

Алкоголь. Відчуваючи хвилювання, багато людей вживають спиртне. Однак алкоголь підвищує настрій ненадовго, а через деякий час порушує когнітивні функції, здатність зосередитися і викликає відчуття тривоги.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: