Кава і шоколад. Сім продуктів, які продовжують життя

коментувати
Горіхи корисні для профілактики раку
© Pavlofox/Pixabay

Горіхи корисні для профілактики раку

Американські вчені назвали сім продуктів, які позитивно впливають на здоров'я і сприяють довголіттю.

Особливі вітаміни, макро - і мікроелементи, що містяться в продуктах, пов'язують з профілактикою більшості захворювань, а також вони допомагають зміцнити здоров'я серця, мозку та опорно-рухового апарату, пише Care 2. Тому фахівці рекомендують включити в раціон і регулярно вживати наступні продукти:

1. Волоські горіхи

Численні дослідження показують, що люди, які регулярно вживають волоські горіхи, мають набагато менше шансів розвитку серцево-судинних захворювань і раку, ніж ті, хто відмовився від вживання горіхів. Більше того, вони є ефективним профілактичним засобом проти раку кишечника.


© Regenwolke0/Pixabay
© Regenwolke0/Pixabay


2. Продукти, багаті жирними кислотами Омега-3

Дані кислоти відіграють важливу роль в здоров'ї мембрани кожної клітини організму і допомагають запобігти розвитку багатьох хвороб. Вони захищають від серцево-судинних захворювань та інсульту, допомагають зменшити симптоми гіпертонії, позбавляють від болю в суглобах та інших ревматоїдних проблем, а також - від деяких шкірних захворювань.


© cattalin/Pixabay

© cattalin/Pixabay


3. Кава

Незважаючи на те, що багато вчених звинувачують каву в провокуванні розвитку різних хвороб, напій насправді несе більше користі. Як показують дослідження, помірне вживання кави покращує мозкову діяльність і підвищує стійкість до стресів, тим самим допомагає продовжити життя.


© Unsplash/Pixabay
© Unsplash/Pixabay


4. Цільнозернові продукти

Дослідження показують, що цільнозернові культури знижують рівень холестерину та нормалізують кров'яний тиск. Більше того, у людей, які вживають не менше 70 грам (близько чотирьох порцій) цільного зерна на день, загальний ризик смертності на 22% нижче, ніж у тих, хто вживав мало цільнозернових продуктів або не їв їх взагалі. Ризик смерті від серцево-судинних захворювань становить 23 відсотки нижче, а від раку – на 20 відсотків.


© markusspiske/Pixabay
© markusspiske/Pixabay


5. Чорний шоколад

Шоколад несе величезну користь здоров'ю, але якщо тільки вміст у ньому какао не нижче 70 відсотків. Як стверджують британські вчені, чорний шоколад здатний значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.


© kaboompics/Pixabay
© kaboompics/Pixabay


6. Чорниця

Багато ягід є дуже корисними для здоров'я, але чорниця містить найбільшу кількість антоціанів - речовина, яка зміцнює судини і нормалізує кров'яний тиск. Більше того, регулярне вживання чорниці на 34 відсотка знижує ризик розвитку хвороб серця.


© StockSnap/Flickr
© StockSnap/Flickr


7. Зелень

Численні дослідження показують, що регулярне вживання зелені значно скорочує ризик розвитку слабоумства і когнітивних дисфункцій. Вчені впевнені, що щоденне вживання більше однієї порції зелених листових овочів допоможе зберегти здоров'я і ясність мислення на довгі роки.


© kkolosov/Pixabay
© kkolosov/Pixabay


 Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: