Карамболь та касу марцу. 17 небезпечних продуктів, які можуть нанести шкоду здоров'ю

коментувати
Забороняється вживати кешью в сирому вигляді
© Jutta M. Jenning/Flickr

Забороняється вживати кешью в сирому вигляді

Кухарі назвали сімнадцять найнебезпечніших страв і продуктів зі всього світу.

Як розповідають фахівці, неправильне приготування або недотримання правил вживання можуть стати причиною не тільки серйозних проблем зі здоров'ям, але й призвести до смерті, пише Independent.

Риба фугу, Японія

Зареєстровано понад 44 фатальних випадків

Основна кількість смертельних токсинів знаходяться у внутрішніх органах риби

Зазвичай її смажать, варять або подають сирою


© jim/Flickr
© jim/Flickr


Жаба-бик, Намібія

Африканці їдять жаб повністю

Молоді особини мають найбільшу кількість токсинів

Токсини містяться по всьому тілу жаб


© Kerry Wixted/Flickr
© Kerry Wixted/Flickr


Акі, Ямайка

При використанні в їжу фруктів, насіння викидають

Щороку лдин з тисячі людей гине від отруєння

Отрута міститься не тільки в насінні, але і в самих плодах


© kaiton/Flickr
© kaiton/Flickr


Саннакчі, Корея

Щороку при вживанні вмирає приблизно шість осіб

Восьминіг на тарілці абсолютно живий

М'язи восьминога продовжують скорочуватися після його смерті, тому можуть перекрити доступ повітря в горлі


© wikimedia commons
© wikimedia commons


Криваві молюски, Китай

Молюсків подають практично сирими

В них міститься велика кількість збудників дизентерії, тифу та гепатиту

Близько 15% людей, які спробували страву, отримують зараження


© Alpha/Flickr
© Alpha/Flickr


Хаукарль, Ісландія

Страва являє собою в'ялене м'ясо акули

У м'ясі міститься висока концентрація токсинів


© wikimedia commons
© wikimedia commons


Касу марцу, Італія

Страва являє собою твердий сир, який отримує особливу консистенцію за рахунок продуктів життєдіяльності личинок мух

Існує ризик алергічних реакцій, а також зараження личинками кишечника


© wikimedia commons
© wikimedia commons


Медуза Номура, Японія

Перед приготуванням слід ретельно видалити всі отруйні залози

Існує можливість серйозного отруєння


© wikimedia commons
© wikimedia commons


Пангіум їстівний, Азія

Небезпечний для людини через вміст ціаніду

Фрукт можна вживати тільки після очищення від шкірки і тривалого варіння


© Lauren Gutierrez/Flickr
© Lauren Gutierrez/Flickr


Фесікх, Єгипет

Страва являє собою витриману, протягом року, рибу з сіллю

Щороку кілька людей отримують сильне отруєння


© Wikimedia commons
© Wikimedia commons


Кассава, Південна Америка

Цю рослину зазвичай вживають в приготованому вигляді, оскільки в сирому вона містить отруту

Щорічно реєструють смертельні випадки вживання рослини


© wikimedia commons
© wikimedia commons


Мавпячі мізки, Азія

Мізки вживають приготовлені або сирими

Можуть викликати дистрофічні захворювання кори великого мозку, базальних гангліїв і спинного мозку


© miheco/Flickr
© miheco/Flickr


Абсент

Зазвичай з рослини готують настоянку

Алкогольний напій викликає залежність і може стати причиною туберкульозу або епілепсії


© David Weekly/Flickr
© David Weekly/Flickr


Бузина

Перед вживанням ягоди потрібно правильно приготувати, видаливши кісточки і листя

Містить ціанід

Токсини можуть викликати різні хвороби


© wikimedia commons
© wikimedia commons


Сирі кешью

Горіхи вживають виключно в смаженому вигляді

У сирому вигляді вони містять отруту, яка може призвести до смерті


© wikimedia commons
© wikimedia commons


Листя ревеню

Листя містять токсин, який згубно впливає на печінку

Вживання листя може викликати ряд серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту


© kaboompics/Pixabay
© kaboompics/Pixabay


Карамбола

Якщо у людини є проблеми в роботі печінки, то всього 100 мл соку карамболи можуть негативно вплинути на роботу нервової системи.


© PDPics/Pixabay
© PDPics/Pixabay


 Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: