Як подавати на стіл та їсти. 10 цікавих фактів про ікру

коментувати
Ікра відмінно поєднується з млинцями, вареними яйцями, сметаною
© EverydayEmotion/Flickr

Ікра відмінно поєднується з млинцями, вареними яйцями, сметаною

Експерти кулінарії поділилися цікавою та корисною інформацією про ікру.

Багато людей люблять насолоджуватися смаком цього дорогого смаколика. Проте не всім відомо, як відрізнити справжню ікру від підробки, як правильно подавати її на стіл і за допомогою яких столових приборів її треба їсти, пише Luxury Launches.

10 цікавих фактів про ікру виглядають так:

1. Що в дійсності є ікрою. Ікра – це яйця самок різних риб: осетрових, лососевих та інших. Найдорожчу чорну ікру білуги добувають у Каспійському морі.

2. Що не є ікрою. Крихітні червоні намиста, якими часто прикрашають суші (ікра тобіко), а також великі оранжево-червоні кульки – це точно не цінна і затребувана ікра. У багатьох регіонах світу ікру різних риб навмисно видають за лососеву або осетрову. Але при бажанні таких самозванців можна викрити.

3. Як відрізнити справжню ікру від підробки. Якісна дорога ікра повинна блищати, а крупинки – легко від'єднуватися одне від одного. Круглу форму ікринки можна відчути язиком, при натисканні в роті відчувається чітке лускання.


© Gernot Schreyer/Flickr
© Gernot Schreyer/Flickr


4. Походження ікри. Останніми роками надмірний вилов осетрової риби призвів до того, що деякі її види опинилися на межі зникнення. В надії на відродження популяції риб у дикій природі низка країн заборонила їх вилов і продаж. Тому перед покупкою ікри важливо знати походження товару і відповідність усім стандартам. Купуйте ікру не в стихійних місцях, а у якісного виробника.

5. Як подавати ікру на стіл. Ікру слід подавати охолодженою, саме в такому вигляді її смак проявляється найкраще. Щоб підтримувати таку температуру протягом тривалого застілля, покладіть разом з ікрою кубики льоду.

6. Як відчути себе справжнім гурманом. Насипте собі склянку чорної ікри з льодом на дні. Візьміть перламутрову, фарфорову або керамічну ложку і смакуйте. Експерти кажуть, що під час контакту з металом втрачається первозданний, чистий смак ікри.

7. Найкращий спосіб насолоджуватися ікрою – їсти її повільно та із закритими очима. Ікра відмінно поєднується з млинцями, вареними яйцями, сметанним соусом з кропом і петрушкою. З напоїв підійде шампанське, французьке вино Шаблі або охолоджена горілка.


© nicolaslovisolo/Flickr
© nicolaslovisolo/Flickr


8. Як довго можна зберігати відкриту ікру. Незважаючи на те, що насолоджуватися ікрою потрібно повільно, з'їдати баночку краще протягом доби. Коли ікра певний час стоїть у холодильнику, вона стає м'якою, жирною і набуває неприємного рибного запаху.

9. Ікорний етикет. Якщо ви знаходитесь на вечірці, де подають ікру, важливо знати, як її їсти. Якщо до ікри подають млинці або грінки, наберіть невелику кількість ікри ложкою, покладіть на грінку та їжте руками. Якщо ікру подають кожному гостеві з особистою ложкою, ввічливо з'їжте одну ложку і не більше.

10. Ікру можна використовувати не лише як ласощі. Також ікру застосовують у б'юті-індустрії. Наприклад, Анджеліна Джолі використовує ікру для свого обличчя. Акторка вважає, що фосфоліпіди в ікрі осетрових риб творять дива для шкіри.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: