Яблука та цвітна капуста. Дев'ять корисних осінніх продуктів, які варто додати до раціону

коментувати
Осінні продукти зміцнюють імунітет і поліпшують настрій
© Pixabay

Осінні продукти зміцнюють імунітет і поліпшують настрій

Осінь дарує людям велику різноманітність корисних для здоров'я овочів і фруктів.

Із соковитих і поживних овочів можна варити ароматні супи, а повні вітамінів фрукти поєднувати з нежирним йогуртом у вигляді салату. Експерти The Daily Meal називають дев'ять осінніх продуктів, які варто купувати і готувати, поки не настала зима.

Яблука

Яблука є продуктом з низьким глікемічним індексом та містять велику кількість вітамінів, залізо, калій, кальцій та інші корисні речовини. Наявність в яблуках клітковини приносить тривале відчуття ситості. Яблука можна вживати як у сирому, так і в запеченому вигляді, у вигляді джему, соку або начинки для пирога.

Брюссельська капуста

Така капуста багата на вітаміни A, B, E, K, а також на такі речовини, як фосфор, залізо, селен, кальцій, калій, магній та інші. Брюссельська капуста зменшує рівень холестерину, зменшує ризик розвитку респіраторних захворювань, покращує зір і роботу мозку.


© Pixabay
© Pixabay


Цвітна капуста

Цей овоч є хорошим джерелом корисних речовин, містить білки, вітаміни A, B, С, магній, калій, натрій, фосфор, кальцій, залізо. Цвітна капуста сприяє схудненню, покращує травлення та роботу серця, володіє протизапальними властивостями.

Грейпфрут

Цей фрукт багатий на вітамін С, містить магній, калій, натрій, фосфор, кальцій, залізо, цинк і кобальт. Грейпфрут зміцнює імунітет, нормалізує рівень холестерину і цукру в крові, покращує травлення, рятує від безсоння і депресії.

Пастернак

Корінь пастернаку багатий на клітковину та легко засвоювані вуглеводи. Також до складу рослини входять вітаміни групи В, вітамін С, К, А, РР, залізо, кальцій, калій, натрій, фосфор, цинк і магній. Сік пастернака бореться з ламкістю нігтів, корисний для легенів і бронхів, покращує травлення, знімає спазми і чинить заспокійливу дію. З пастернаку можна готувати пюре і супи.


© Pixabay
© Pixabay


Груші

Ці плоди містять клітковину, пектин, вітаміни С, В1, Р, РР, каротин, фолієву кислоту, флавоноїди і фітонциди. Груші корисні для здоров'я серця, травної системи, зміцнюють імунітет, надають тонізуючий ефект і покращують настрій.

Гранат

До складу граната входить багато вітамінів, мінералів і мікроелементів, таких як калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо, вітаміни групи В, С, Р і E. Гранат, зміцнює імунну та нервову систему, бореться з простудними захворюваннями, покращує кровообіг, запобігає розвитку раку шлунка, а також є дезинфікуючим засобом.


© Pixabay
© Pixabay


Ріпа

Ця трав'яниста рослина містить каротин, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, К, С і РР. Також ріпа багата на клітковину, магній, кальцій, калій, фосфор, залізо, сірку, натрій, марганець і йод. Сік ріпи втамовує біль і заспокоює, також він чинить відхаркувальну дію, покращує серцеву діяльність і роботу кишечника. Ріпу їдять як сирою, так і тушкованою, запеченою, вареною, маринованою. Її додають до салатів, супів, пюре та овочевих коктейлів.

Гарбуз

Цей овоч містить клітковину, вітаміни С, Е, В1, В2, РР. Також у гарбузі багато калію, кальцію, заліза, магнію, міді, цинку, кобальту, кремнію, фтору. Гарбуз ефективний для поліпшення кровотворення, запобігає серцево-судинним захворюванням, корисний для травлення, покращує зір, піднімає настрій і бореться з безсонням. Гарбуз можна їсти у вареному або запеченому вигляді, додавати до салатів, гарнірів і супів.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: