Італія по-українськи: які сорти сиру навчилися робити українські виробники

коментувати
Італія по-українськи: які сорти сиру навчилися робити українські виробники
© Pixabay

У червні в українській столиці відбувся дебютний маркет Всі.Свої. Гастрономія, який зібрав малі фермерські господарства та крафтових виробників продуктів харчування зі всієї України.

Таким чином, у киян з'явилася можливість придбати різноманітні продукти харчування від українських виробників – від м'ясних продуктів і риби до авторських соусів і дизайнерських десертів.

За підсумками першого кулінарного маркету організатори підкреслюють, що люди сьогодні з радістю купують вітчизняні продукти: в їжі немає ніяких стереотипів та упереджень.

Навпаки, українські продукти відносять до категорії якісних і натуральних. У тому числі, ця тенденція зберігається й у відношенні тих гастрономічних сегментів, де раніше стандартом якості були виключно імпортні продукти. Взяти, хоча б, сири: виявляється, в Україні їх навчилися робити нітрохи не гірше, ніж, наприклад, в Італії.


© Pixabay
© Pixabay


Тема малих фермерських господарств і крафтових виробників виявилася надзвичайно затребувана – настільки, що всього через місяць після першого організатори вирішили зробити новий маркет гастрономії. У цей вікенд, 23 і 24 липня в київській галереї D12 відбудеться другий маркет Всі.Свої. Гастрономія, який збере 100 кращих крафтових виробників продуктів харчування зі всієї України.

Напередодні чергового свята гурманів НВ Style пропонує читачам зібрати свою сирну тарілку – 100% made in Ukraine, але при цьому 100% не гірше, ніж made in Italy!

Качокавалло

Качокавалло — волокнистий напівтвердий сир з коров'ячого молока, який визріває від п'ятнадцяти днів до 3-4 місяців і більше. Його батьківщина – південь Італії, а в Україні качокавалло, зокрема, виробляють у Вінниці.

Бринза

Бринза – розсольний сир, популярний у багатьох кухнях, включаючи середземноморську та балканську, румунську, молдавську і, звичайно, українську. У кожній країні – свої секрети його приготування і свої смакові акценти. Так, в Італії люблять бринзу з коров'ячого молока з базиліком – та її ж успішно виробляють в Україні.

Фреш-сир

Ніжні і легкі фреш-сири без додаткових консервантів можуть зіпсуватися буквально за пару днів. Тому в середземноморському регіоні їх часто «маринують» в оливковій олії. Українські виробники використовують рафіновану соняшникову олію, якою заливають кульки з козячого фреш-сиру, додаючи для пікантності паприку, часник, сушені помідори, горошини чорного перцю або лавровий лист. При температурі від +2 до +6 градусів Цельсія така баночка спокійно може зберігатися 2 місяці.

Сир з цвіллю

Цвіль Penicillium roqueforti, традиційно використовується при виробництві французьких та італійських сирів, абсолютно не шкодить організму людини і є одним з найважливіших факторів, що відповідають за пікантний і пряний смак продукту. В Україні її також використовують для виробництва та успішно створюють авторський козячий сир.

Фета

Фета – традиційний солонуватий грецький сир, варіації якого неймовірно популярні по всьому Середземномор'ю на Близькому Сході: в Туреччині, Ізраїлі, балканських країнах і, звичайно, Італії. Щоб не зіпсуватись, сир фета повинен зберігатися в розсолі. Або – в маринаді, як це і роблять українськи виробники, де авторський варіант фети маринують з паприкою, прованськими травами, кількома видами перцю або з базиліком.


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: