Готуємо правильно. Відомий шеф-кухар вказав на вісім поширених помилок під час приготування стейка

коментувати
Перед подачею м'ясу потрібно дати
© Pixabay

Перед подачею м'ясу потрібно дати "відпочити"

Шеф-кухар одного з найстаріших стейк-хаусів Нью-Йорка Delmonico's Біллі Олива перерахував вісім популярних помилок, яких люди припускаються у процесі приготування стейка.

Стейк-хаус Delmonico's відкрився ще в 1837 році й успішно працює до наших днів, пише Business Insider. Щоб зберігати багаторічний авторитет і радувати клієнтів неперевершеними стравами, у ресторані працюють досвідчені й талановиті кулінари. Серед них і Біллі Олива.

Вісім поширених помилок під час приготування стейка виглядають так:

1. Приготування стейка зі щойно вийнятого з холодильника м'яса. Коли м'ясо занадто холодне, в процесі приготування зовні воно обвуглюється, а всередині ще залишається сирим. Кладіть на сковороду м'ясо кімнатної температури.

2. Приготування стейка на погано розігрітій сковороді. Щоб стейк вийшов соковитим і апетитним, смажити його потрібно тільки на гарячій, дуже добре розігрітій сковороді. Інакше м'ясо вийде сухим.


© Pixabay

© Pixabay


3. Страх переборщити зі спеціями. Біллі Олива стверджує, що багато людей або використовують дуже мало спецій, або приправляють стейк тільки з одного боку. Експерт радить сміливіше приправляти стейк, використовуючи морську сіль і суміш меленого перцю.

4. Перетримування м'яса на відкритому вогні. Якщо ви готуєте стейк на відкритому вогні, обсмажуйте м'ясо швидко і переміщайте в сторону на сковороду-гриль. Інакше м'ясо обгорить.


© Pixabay

© Pixabay


5. Перевірка готовності м'яса за допомогою виделки. Коли ви проколюєте стейк виделкою, із м'яса випливає вся кров і аромат.

6. Перевертання м'яса більше одного разу. Просто покладіть м'ясо на сковороду, почекайте, поки воно почне підрум'янюватися, і переверніть лише раз. Якщо ви будете перевертати стейк кожні дві хвилини, ви ризикуєте обшпаритись розпеченою олією.


© Pixabay

© Pixabay


7. Натискання на м'ясо. Коли ви притискаєте стейк до дна сковорідки, бажаючи швидше його приготувати, ефект виходить такий самий, як і при проколюванні виделкою: витікає жир і кров, а значить зникає смак.

8. Подача стейка одразу ж після закінчення приготування. Щоб м'ясо увібрало в себе всі соки і стало смачнішим, дайте йому трохи відпочити перед подачею.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: