Гастроексперт Вікторія Пархоменко назвала НВ п'ять ресторанів, в яких варто побувати

коментувати
Гастроексперт Вікторія Пархоменко назвала НВ п'ять ресторанів, в яких варто побувати
© НВ

Успішний ресторатор і гастроэксперт Вікторія Пархоменко називає НВ п'ять закладів, в яких потрібно побувати.

1. Mugaritz (Сан-Себастьян, Іспанія)

Mugaritz був заснований в 1998 році одним з найвідоміших і найвпливовіших шеф-кухарів нашого часу — Андоні Луїсом Адурісом. Його трансцендентний підхід до кулінарії, в якому поєднуються інноваційні ідеї, креативні проекти, творчість унікальний. Філософія приготування в Mugaritz заснована на інтерпретації природних дарів, максимального посилення ароматів свіжих продуктів, хитромудрій технології. «Наша їжа йде набагато далі, ніж смак або задоволення - я прагну створити інструмент прихильності», каже Андоні Адуріс.

2. Noma (Копенгаген, Данія)

Відкрився ресторан Noma в листопаді 2003 року в центрі Копенгагена. Він розташований біля причалу в відреставрованих складських приміщеннях. Рене Редзепі, шеф-кухар Noma, розробляє страви виключно з місцевих, північних, продуктів. Але готують їх у ресторані на скандинавський, а в молекулярній інтерпретації.

3. Nahm (Бангкок, Таїланд)

Nahm від чарівника тайської кухні Девіда Томсона. Він постійно потрапляє в найвищі рейтинги. Ресторан розташований в бангкокському Metropolitan Hotel. Концепція тайського ф'южена відбилася і в інтер'єрі, і в меню ресторану. Раджу звернути особливу увагу на закуски з копченої риби, арахісу і тапіоки, салат з річкових раків і свинини і зубатку з качиними яйцями, чорносливом і свіжими овочами. Головна страва Nahm — карі з цесарки з імбиром і базиліком.

4. Katz Orange (Берлін, Німеччина)

Улюблене місце тутешньої богеми і знаменитостей. Тут готують тільки з місцевих продуктів із Берліна і Шарлоттенбурга. Приголомшливий двір. Є простір для організації майстер-класів.

5. Amber (Гонконг, Китай)

Заклад входить до четвірки кращих азіатських ресторанів. Його концепція — поєднання незалежності в дизайні та гастрономічних пристрастях і класичної розкоші. Обов'язково замовте морського їжака в желе з лобстера з цвітною капустою, ікрою і хрусткими вафлями з норі.

Вікторія Пархоменко

Авторитетний в ресторанному бізнесі гастроексперт і гастромандрівник. Власниця ресторану Клюква и брюква, творець проектів ГастроСреда і Гастротуры. 2010‑го заснувала агентство ГастроКонсалтинг, в межах якого створює ресторанні концепти (Ла Вака Тапас, Particella, Hitchcook, Wok2Go, Meiwei та інші) і викладає в Україні та за кордоном.

Матеріал опубліковано в НВ №15 від 22 квітня 2016 року

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: