Фуд-експерти розкрили секрети, як надовго зберегти свіжість продуктів

коментувати
Базилік краще зберігати у чашці з водою
© cocoparisienne/Pixabay

Базилік краще зберігати у чашці з водою

Технологи харчової промисловості поділилися секретами, як надовго зберегти свіжість продуктів.

Як розповідають експерти, багато людей не знають, як правильно зберігати ті чи інші продукти, тому просто кладуть їх в холодильник, пише AOL. Насправді деякі продукти вимагають особливих правил зберігання в холоді, а деякі і зовсім краще залишити в теплі.

1. Спаржу зберігають майже як квіти

Найпростіший і найкращий спосіб зберігання спаржі - це зрізати кінці стебел і помістити їх в холодильник у вазі з водою. Крім того, слід періодично доливати воду.


© Taken/Flickr
© Taken/Pixabay


2. Листя салату зберігають у вакуумних контейнерах

Після придбання салату, його рекомендується відразу ж помити і повністю висушити. Далі, на дно контейнера потрібно покласти паперовий рушник і викласти листя. Періодично, коли рушник намокатиме, його треба змінювати.


© moerschy/Pixabay
© moerschy/Pixabay


3. Базилік слід зберігати в теплі

Незважаючи на те, що більшість зелені зберігають у холодильнику, базилік при низьких температурах темніє і в'яне. Зазвичай його залишають на столі в склянці з водою.


© jackmac34/Pixabay
© jackmac34/Pixabay


4. Нарізані авокадо і яблука краще змащувати лимонним соком

Щоб запобігти потемнінню, експерти радять змастити краї лимонним соком. Після чого продукти можна прибрати в контейнер або накрити плівкою і помістити в холодильник.


© Just Karen/Pixabay
© Just Karen/Pixabay


5. Банани краще зберігають свіжість у зв'язці

Як розповідають технологи, банани слід зберігати в холодильнику у зв'язці. Більш того, можна обмотати ніжки харчовою плівкою, тоді фрукти будуть темніти повільніше.


© 24oranges.nl/Pixabay
© 24oranges.nl/Pixabay


6. Помідори краще зберігати на верхній полиці холодильника

Помідори досить вибагливі овочі: при кімнатній температурі вони починають швидко псуватися, а в холодильнику можуть перемерзнути. У такому випадку їх можна покласти на верхну полицю біля двері, оскільки там температура вище, ніж у всьому холодильнику.


© Marc Wellekötter/Flickr
© Marc Wellekötter/Flickr


7. Не варто зберігати ягоди в ящику для фруктів

Для збереження свіжості ягід, їм потрібно більше повітря. Таким чином, їх краще тримати на полицях холодильника, а не в спеціальному ящику, оскільки так підвищена вологість і слабка циркуляція повітря.


© Pexels
© Pexels


8. Картопля краще зберігається у щільних паперових пакетах

Як розповідають фахівці, коли на картоплю падає багато світла, вона починає зеленіти через виділення елемента соланіну. Таким чином, коренеплід не тільки змінює свої смакові якості, але і може стати причиною отруєння. Більш того, не рекомендується зберігати картоплю в холодильнику.


© pdpics
© pdpics


 Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: