Експерти розкрили 15 секретів правильного зберігання продуктів

коментувати
Помідори будуть краще зберігатися при кімнатній температурі
© rpavich/Flickr

Помідори будуть краще зберігатися при кімнатній температурі

Технологи харчової промисловості відкрили секрети зберігання продуктів, які допоможуть надовго зберегти їх свіжість.

За словами експертів, кожен стикався з такою проблемою, коли, здавалося б, нещодавно куплені продукти доводиться викидати через їх непридатність до вживання, пише Tech Insider. Зазвичай проблема криється не тільки в особливостях овочів, ягід або м'яса, але і в незнанні правил їх зберігання.

Щоб продовжити «життя» продуктам, технологи пропонують наступні рекомендації:

1.Перш ніж відправити ягоди до холодильника, їх слід промити оцтовою водою у співвідношенні 1:10. Це вб'є спори цвілевих грибів, завдяки чому, наприклад, малина зберігатиме свіжість протягом тижня, а полуниця – до двох тижнів.


© jodiandbrett/Pixabay
© jodiandbrett/Pixabay


2.Для тривалого зберігання бананів, по-перше, їх не варто роз'єднувати, а по-друге, рекомендується загорнути плодоніжки у поліетилен. Таким чином ми перешкоджаємо виділенню етилену, який відповідає за дозрівання фруктів.


© Flickr/Quim Gil
© Flickr/Quim Gil


3.Кріп, петрушку, базилік і спаржу рекомендується зберігати у склянці з водою і накритими пакетом, щоб зберегти вологу. Крім того, їх краще зберігати в холодильнику.


© cocoparisienne/Pixabay
© cocoparisienne/Pixabay


4.Листя салату будуть довше зберігати свіжість у герметичному пакеті, з паперовим рушником на дні, який вбиратиме зайву вологу. Періодично рекомендується міняти серветки.


© The Juice Detective/YouTube screenshot
© The Juice Detective/YouTube screenshot


5.Цілий авокадо краще зберігати при кімнатній температурі, але нарізаний – в холодильнику. При цьому, скибочки кладуть у герметичний пакет, щоб уникнути окислення. Таким чином нарізаний плід може зберігатися від трьох до п'яти днів.


© tracy benjamin/flickr
© tracy benjamin/flickr


6.Перш ніж помідори достигнуть, їх слід зберігати у прохолодному місці, і тільки коли вони достигнуть – перенести на кухню. У холодильник краще класти тільки перестиглі томати, щоб зупинити процес дозрівання.


© Takeshi Kawai/Flickr
© Takeshi Kawai/Flickr


7.Кращий спосіб зберігання цибулі вигадали ще наші бабусі. Цибулини слід помістити у панчохи і повісити в сухому і темному місці. Циркуляція повітря забезпечить їм свіжість на півроку.


© Healthy LifeStyle/YouTube screenshot
© Healthy LifeStyle/YouTube screenshot


8.Щоб картопля не пускала очки, її слід зберігати з яблуками. Ні в якому разі не кладіть її з цибулею, оскільки гази, які виділяються, провокуватимуть гниття.


© jamonation/Flickr
© jamonation/Flickr


9.Перш ніж покласти твердий сир у холодильник, його слід загорнути в пергамент, але ні в якому разі не в плівку та не класти у харчовий контейнер, оскільки він задихнеться і втратить свої смакові якості. Більш того, сир краще зберігати на нижній полиці холодильника.


© J. Hendron/Pixabay
© J. Hendron/Pixabay


10.Відкрите молоко не слід ставити на дверцята холодильника, тому що температура там нестабільна. Щоб молоко довше зберігало свіжість, ставте його у центр холодильника.


© alisdair/Flickr
© alisdair/Flickr


11.Яйця також не бажано зберігати на дверцятах холодильника через перепади температури. Бажано класти їх вглиб, де більший холод.


© MelanieFHardy/Pixabay
© MelanieFHardy/Pixabay


12.Щоб всі продукти могли довго зберігатися в холодильнику, не рекомендується завантажувати його під зав'язку, оскільки повітря повинне вільно циркулювати.


© Juhan Sonin/Pixabay
© Juhan Sonin/Pixabay


13.Через свої природнї особливості тростинний цукор починає злипатися в грудки. Але щоб запобігти злипанню, в цукорницю потрібно покласти шматочок апельсинової цедри.


© Flickr/David Pacey
© Flickr/David Pacey


14.Мало хто знає, але такі прянощі, як паприка, кайенський перець і мелений перець чилі краще зберігати в холодильнику. Холод допомагає зберегти їхній колір, свіжість і смакові якості.


© Flickr / sara marlowe
© Flickr / sara marlowe


15.Щоб м'ясо надовго зберігало свіжість, технологи рекомендують позбавитися від кісток, хоча б великих. Більш того, його краще класти на нижню полицю холодильника, але не більше, ніж на дві доби.


© Flickr/DrHobo
© Flickr/DrHobo


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: