Експерти назвали п'ять продуктів, які помилково вважалися шкідливими

коментувати
Насправді картопля корисна, особливо варена та охолоджена
© Pixabay

Насправді картопля корисна, особливо варена та охолоджена

У світлі нових наукових досліджень рекомендації та принципи здорового харчування постійно змінюються.

Дієтологи представили п'ять популярних продуктів, які раніше вважалися шкідливими, але насправді виявилися корисними, повідомляє The Independent.

П'ять незаслужено виключених зі здорового раціону продуктів виглядають так:

Яйця

Довгий час яйця вважалися шкідливими для здоров'я серця. Оскільки одне велике яйце містить близько 185 мг холестерину, дієтологи вважали, що яйця сприяють підвищенню рівня холестерину в крові.

Численні дослідження показали, що в дійсності харчовий холестерин має дуже незначний вплив на загальний рівень холестерину в крові людини. Яйця є відмінним джерелом білка, корисних жирів, низки вітамінів і мінералів.


© Pixabay
© Pixabay


Спреди

Раніше при виробництві маргарину та вершкового масла використовували небезпечні для здоров'я транс-жири. Вживання продуктів з цими ненасиченими жирами несе ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Харчова промисловість відреагувала на такий ризик і стала випускати транс-знежирені спреди.

Щоб перевірити, чи не є обраний у магазині маргарин небезпечним для здоров'я, слід подивитися, чи немає в складі продукту інгредієнта під назвою «частково гідрогенізовані рослинні олії».


© mark binder/Flickr
© mark binder/Flickr


Картопля

Картопля – один з небагатьох овочів, який вважається шкідливим. Хоча насправді картопля є чудовим джерелом вуглеводів, вітаміну С, деяких вітамінів групи В і мікроелементів.

Варіння і охолодження картоплі сприяють збільшенню кількості стійкого крохмалю, який покращує роботу кишківника, коригує стан цукру в крові, знижує ризик розвитку раку і приносить тривале відчуття ситості.


© Pixabay
© Pixabay


Молочні продукти

Молоко, масло, йогурт і сир колись вважалися нездоровими продуктами. Насправді вони містять велику кількість білка й кальцію, якісно поліпшуючи стан здоров'я.


© Pixabay
© Pixabay


Сирі горіхи та горіхове масло

Через високий вміст калорій і жирів, горіхи й горіхові масла мали погану репутацію. Однак насправді сирі горіхи містять корисні жири, харчові волокна і мікроелементи. Вживання сирих горіхів знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Горіхові масла є відмінним джерелом білка, клітковини, вітаміну В6 і магнію. Недавні дослідження показали, що, коли люди, які худнуть, замінили оброблене м'ясо на арахісове масло, зниження ваги пішло ефективніше.


© Pixabay
© Pixabay


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: