Бальзамічний оцет і сухофрукти. П'ять продуктів, які збільшують калорійність салату

коментувати
Грінки рекомендується виключити зі страви
© StockSnap/Pixabay

Грінки рекомендується виключити зі страви

Дієтологи назвали п'ять найпопулярніших інгредієнтів, які збільшують калорійність салату.

У прагненні схуднути люди переходять на більш легку і органічну їжу, але не замислюються, що деякі «корисні» продукти можуть, навпаки, сприяти набору ваги. У таких інгредієнтах зазвичай міститься багато цукру, жирів і шкідливих вуглеводів, пише New York Post. Дієтологи радять виключити наступні продукти:

Бальзамічний оцет

За словами дієтологів, традиційний бальзамічний оцет в Італії вистоюється близько 12 років, тому він не може коштувати дешево. В магазинах, а також в ресторанах зазвичай пропонують більш дешевий і менш корисний варіант, в якому міститься цукор. Тому, по можливості, краще відмовитися від цієї заправки.

Знежирені заправки

Не все, що не містить жиру, є корисним, стверджують експерти. Дуже часто люди бояться жирів, вважаючи їх головними ворогами фігури, і багато ресторанів успішно цим користуються. Але, як пояснюють дієтологи, жири - невід'ємна частина правильного харчування, тому потрібно обирати корисні продукти, такі як оливкове масло. У випадку зі знежиреними заправками, зазвичай вони містять багато цукру та інших некорисних елементів.

Сухофрукти

Курага, чорнослив, родзинки або фініки є хорошим варіантом для ситного перекусу, але їх слід вживати в невеликій кількості і тільки в першій половині дня. Сухофрукти є досить калорійними і містять багато цукру, адже не дарма їх називають «природними цукерками».

Глазуровані продукти

Як розповідають дієтологи, глазурований лосось або м'ясо птиці може виглядати корисним, особливо в салаті, але на ділі ці інгредієнти є вкрай калорійними і зовсім не дієтичними. Експерти кажуть, що глазуроване м'ясо настільки ж шкідливе для фігури, як і пончик.

Грінки

Незважаючи на те, що грінки, особливо з цільнозернового хліба, здаються корисним інгрідієнтом, дієтологи радять не додавати в салат, оскільки в них містяться порожні вуглеводи. Крім того, навіть в підсмаженому вигляді хліб є досить калорійним.

Щоб зробити салат максимально поживним і корисним, дієтологи пропонують готувати салат переважно із зелені, але додаючи помідори, огірки, редиску, перець і навіть гриби. Також, щоб зробити страву більш поживною, експерти радять додавати пісне м'ясо, боби, горішки або кіноа. Заправляти салат слід корисними жирами.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: