Американський шеф-кухар пролив світло на правила приготування замороженого стейка

коментувати
М'ясо для стейків не варто розморожувати
© TapisRouge/Pixabay

М'ясо для стейків не варто розморожувати

Американський кухар і головний редактор інтернет-порталу про тонкощі кулінарії Cook's Illustrated Ден Суза пояснив, чому мерзлий стейк не варто розморожувати.

За словами кухаря, якщо у ваші руки потрапив заморожений стейк, то його ні в якому разі не можна розморожувати, оскільки таке м'ясо буде набагато смачнішим, пише Tech Insider. До такого висновку Суза прийшов після проведення експерименту, де він приготував два біфштекса: один мерзлий, а інший - після розморожування.

Спершу два шматочки м'яса кухар обсмажив з двох сторін на сковороді по 90 секунд, після чого помістив в духову піч, розігріту до 275 градусів. Результат показав, що морожене м'ясо втратило менше вологи і просмажилося рівномірніше, в порівнянні з розмороженим.


© America's Test Kitchen/YouTube
© america's Test Kitchen/YouTube


Як стверджує Суза, якщо немає можливості приготувати м'ясо, то його сміливо можна класти в морозилку. Правда тут є секрет: нарізані стейки потрібно помістити на дошку, застелену пергаментним папером. Після того, як вони замерзнуть, кожен шматочок потрібно обернути поліетиленовою плівкою.



Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: