Смачні місця. Савелій Лібкін розповів про ресторани Каталонії

коментувати
Смачні місця. Савелій Лібкін розповів про ресторани Каталонії

Шість найсмачніших місць Каталонії.

1. Ресторан Fonda в готелі Espana

Calle Sant Pau, 9 -11, Barcelona 08001

Шеф — Герман Еспіноза (German Espinosa). Куратор цього ресторану і всіх закладів готелю Мартін Бересатегі (Martín Berasategui). Шалено смачна їжа без молекулярних аранжувань.

Цілком адекватні порції і ціни.

Мої компліменти сервісу та кухні.

2. Ринок la Boqueria. Закусочна El Quim de la Boqueria

Mercado de La Boqueria, La Rambla, 91, 08002 Barcelona

Шеф Кім Маркез (Quim Marquez). 25 років готує на Бокерії. Починав із сніданків з яєць, досяг досконалості в їх приготуванні, розробив авторський спосіб смаження, поступово ввів яйця в інші страви. Його закусочна – одна з найпопулярніших на ринку вже багато років поспіль, до прилавка завжди стоїть черга.

Мої компліменти кухні і шефу.


Шеф Кім Маркез, зробив бізнес на яйцях

3. Ресторан Botafumeiro

Carrer Gran de Gràcia, 81, 08012 Barcelona

Класика Барселони. Статус одного з найкращих ресторанів морської кухні в місті. Власник і шеф — Мончо Нейра (Moncho Neira).

Лангуста, приготований з родзинками і кедровими горішками, – поза конкуренцією.

Мої компліменти сервісу та кухні.


Повар ресторана Ботафумейро: на работу, как на праздник
Кухар ресторану Ботафумейро: на роботу, як на свято


4. Мультиресторанний комплекс El Nacional

Passeig de Gràcia, 24 Bis, 08007 Barcelona

Площа комплексу — 2600 кв. метрів.

На території розташовані 4 ресторани: стейк-хаус La Braseria, рибний La Llotja, тапас-бар La Taperia і мережевий заклад La Paradeta.

4 бари: пиво, вино, коктейлі, устриці

Фуд-директор – Карлос Тежедор (Carlоs Tejedor)

Дизайнер – Лазаро Роса-Віолан (Lázaro Rosa-Violán)

CEO – Жерар Субірац (Gerard Subirats)

Приходьте з фотоапаратом: талановитий інтер'єр кожного закладу відмінно пов'язаний зі стилістикою всього комплексу.

Їжа цілком адекватна цінами і закладу.

Мої компліменти інтер'єрам.


Ответственные за кухню и управление – фуд-директор Карлос Тежедор и СЕО Жерар Субирац
Відповідальні за кухню і керування – фуд-директор Карлос Тежедор і СЕО Жерар Субирац


5. Ресторан Miramar

Passeig Marítim, 7, 17490 Llançà, Girona

Місто Льянса, узбережжя Коста-Брава. Дві зірки Мішлен.

Шеф Пако Перес (Paco Perez), має загалом п'ять зірок Мішлен, улюбленець Каталонії, учень Феррана Адріа.

Дружина – Монтс Серра, власниця ресторану, працює в залі, приймає замовлення.

Молекулярна і досить невиразна кухня. Персонал – ще менш виразний. Абсолютний дисбаланс між регаліями і реаліями.

Не рекомендую.


Шеф Пако Перес – есть над чем задуматься…
Шеф Пако Перес – є про що замислитися...


6. Ресторан Moments в готелі Mandarin Oriental

Passeig de Gràcia, 38-40, 08007 Barcelona

Гастрономічна каталонська кухня. Дві зірки Мішлен.

Шеф Рауль Балам (Raul Balam) готує під керівництвом своєї титулованої мами Карме Рускаделла (Carme Ruscadellа).


Шеф Рауль Балам – сын звездной мамы
Шеф Рауль Балам – син зоряної мами


Мама Рауля володіє власним тризірковим рестораном Sant Pau біля Барселони.


Карме Рускаделла – мишленовский шеф и мать
Карме Рускаделла – мішленівський шеф і мати


Позолота на стелі і досить дорого. Звернув увагу тільки на ці факти. До відвідування цього ресторану бажано заздалегідь перекусити у Кіма Маркеза на ринку Бокерія.

Текст публікується з дозволу автора.

Оригінал

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: