Поради для пікніка. Що кладе до свого кошика шеф м'ясного ресторану

коментувати
Поради для пікніка. Що кладе до свого кошика шеф м'ясного ресторану
© Pixabay

Сьогодні ми розберемося, наскільки відрізняються наші з вами кошики для пікніків від кошика, зібраного шефом м'ясного ресторану.

Які хитрощі використовують шефи, щоб відпочинок на природі став легким і святковим.

  • Меню

Все залежить від звичок та уподобань. Я виділю одну загальну помилку – це велика кількість закусок. Головне на пікніку – м'ясо, смачно приготоване, з димком, соковите. Ідеально сполучаються з м'ясом овочі, приготовлені також на грилі. Але оскільки в очікуванні готового м'яса можна і «виразку здобути», я рекомендую взяти з собою легкі закуски а-ля брускети, тапаси, маслини, оливки. Головне – не переборщити. На десерт теж рекомендую легкі продукти. Це фрукти і сир. Але не забуваємо, важливо – смачно приготувати м'ясо.

  • Шашлики

Шашлики на природі – безпрограшний варіант. І дозріле м'ясо для цієї мети ідеальний вибір. Чому? Тому що дозріле витримане м'ясо може не потребувати додаткового маринаду. Воно буде ніжним і без нього. Але я все ж рекомендую сучаснішу альтернативу. Це стейки, реберця і бургери, приготовані на грилі. По-перше, це здорово урізноманітнює звичне меню. А по-друге, ви здивуєтеся, наскільки легко і приємно готувати правильне м'ясо.


© Pixabay


  • Стейки

Багатьом може здатися, що приготування стейків вимагає спеціального обладнання. Або, як мінімум, навичок. Це правда лише частково. Соковиті стейки можна приготувати на природі на звичайній решітці. І тут набагато важливіше не помилитися з м'ясом, ніж дотримуватися особливих правил його обсмажування. Отже, м'ясо має бути завтовшки близько 2,5 сантиметра. Тоді під час смаження воно залишиться соковитим всередині, а зовні зарум'яниться хрусткою скоринкою. Смажити потрібно не більше хвилини на кожен бік. Перевертати стейк ліпше щипцями, тоді сік не витече. Після того як утвориться скоринка, м'ясо потрібно доготувати на слабкому вугіллі. Приготувавши м'ясо – залиште його «відпочити» буквально на пару хвилин. І вуаля. Стейк готовий.

Наш секрет – маринад. Ми злегка маринуємо овочі після того, як наріжемо їх порційно
  • Бургери

Бургери у нас, в Україні, досить нова позиція в пікнік-меню. Але я б точно не оминав її увагою. Це 100% любов з першого погляду для дітей, тому їх так легко захопити процесом приготування. Тим більше, сам процес простий і захопливий. Наприклад, наш ресторан надасть готовий набір, це котлета з яловичини, булочка, соус барбекю, обов'язковий салат ромен, томати і синій лук. Залишиться лише обсмажити котлети на грилі або решітці та скласти «піраміду», причому діти напевно допоможуть упоратися з цим завданням.

  • Овочі-гриль

Тут все просто і складно водночас. Здавалося б, що може бути простіше, ніж овочі на грилі або решітці? Проте кожен з нас стикався з напівсирою картоплею або обгорілими баклажанами, пересушеними цукіні або водянистими грибами. Наш секрет – маринад. Ми злегка маринуємо овочі після того, як наріжемо їх порційно. А готові порції вакуумуємо. За таких умов овочі потрібно лише «обпекти» на вогні деякий час – і відмінний гарнір готовий.


© Pixabay
© Pixabay


  • Свинина або яловичина

Мій вибір – однозначно яловичина. Це м'ясо нежирне, ви можете бути впевненими у правильному відгодовуванні тварини (якщо купуєте м'ясо в спеціалізованих місцях), і нарешті, правильно приготований стейк буде не менш, а часто більш соковитим, ніж свинячий шашлик. У Sam’s ми пропонуємо сім видів стейків різних розмірів і різного періоду дозрівання. Коротше кажучи, дійсно на будь-який смак.

  • Як і де купувати

Робота з м'ясом – це і моя професія, і хобі. Тому я завжди рекомендую купувати м'ясо для стейків і шашликів у спеціалізованих місцях. У Sam’s ми вдосконалили технологію вологого дозрівання, наблизивши до українських реалій. Технологія полягає в дозріванні м'яса за допомогою заповнення стінок клітин м'яса яловичим жиром. При такому дозріванні волокна м'яса розпадаються, м'ясо «відпочиває» і стає м'яким.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: