10 простих правил вибору молочних продуктів від лікаря Комаровського

коментувати
10 простих правил вибору молочних продуктів від лікаря Комаровського

Здоровий глузд та 10 простих правил дозвлять вам насолоджуватися смаком, не ризикуючи при цьому власним здоров'ям.

Молоко та молочні продукти — прекрасне середовище для розмноження бактерій. І бактерії ці далеко не завжди корисні. Але здоровий глузд і реалізація 10 простих правил дозволять вам насолоджуватися смаком, зручністю і корисністю, не ризикуючи при цьому як власним здоров'ям, так і здоров'ям вашої дитини

1. Вивчення упаковки — неодмінна попередня умова покупки. По-перше, переконуємося в тому, що упаковка ціла і, по-друге, шукаємо (і обов'язково знаходимо!) інформацію про термін придатності. Після цього дивимося на банки/пляшки/коробочки, які на полиці по сусідству, не лінуємося простягати руки і діставати ті, що відсунуті далеко вглиб. Порівнюємо терміни придатності, вибираємо найсвіжіше.

2. Думаємо про кількість їдців і при можливості вибираємо упаковку такого обсягу, щоб домашні з'їли її вміст за один присід або хоча б за один день.

3. Обов'язково оцінюємо час, який треба буде витратити на дорогу додому: ризик зіпсувати молочні продукти при транспортуванні в жаркий час року дуже великий. Сумка-холодильник — ознака вашої мудрості та передбачливості. 

Забудьте про заявлений на упаковці термін зберігання, якщо ви її відкрили

 4. У будь-якому разі беремо молочні продукти з полиць в останню чергу, безпосередньо перед тим, як відправитися до каси.

5. Купуємо упаковане. У XXI столітті купівля молочних продуктів на вагу і на розлив — це «гра в рулетку» і ознака нецивілізованості (шкідлива і небезпечна звичка).

6. Купуємо правильно упаковане. Упаковка «тетрапак» надійніше і безпечніше в порівнянні з поліетиленовими пакетами.

7. Безпечна (оптимальна) для молочних продуктів температура всередині холодильника — +2–4 °С. У будь-якому разі більше +5 °С — категорично неприпустимо.

8. Ніколи не використовуйте полиці на дверцятах холодильника для зберігання молочних продуктів.

9. Ви завжди повинні мати можливість закрити ємність, звідки взяли молочний продукт. Якщо конструкція упаковки не передбачає повторного закриття, слід перекласти вміст у закриту тару. Тара (банки, контейнери, каструльки), по-перше, має бути спеціально призначена для зберігання харчових продуктів і, по-друге, має бути чистою.

10. Буде просто здорово і мудро, якщо у вас на холодильнику, на красивому магнітику, висітиме симпатичний маркер, і цим маркером ви будете на упаковках з молочними продуктами позначати дату їх розкриття. І навіть якщо у вас прекрасний холодильник і надійна чиста тара, забудьте про заявлений на упаковці термін зберігання, якщо ви відкрили упаковку. Запам'ятайте цифру 5: 5 (п'ять!) днів після розгерметизації. І все! Після 5-го дня ваша ощадливість перетворюється в самовпевненість.

Текст публікується з дозволу автора.

Оригінал

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: