Відомий дієтолог назвала три несподіваних продукти, які підвищують рівень цукру в крові

коментувати
Пластівці з висівками можуть викликати різкий стрибок рівня цукру в крові
© ayana./Flickr

Пластівці з висівками можуть викликати різкий стрибок рівня цукру в крові

Американський дієтолог, фітнес-експерт і автор книги Вплив цукру на харчування Джей Джей Вірджін розповіла, які несподівані продукти підвищують рівень цукру в крові.

Йдеться не про таку очевидну їжу, як солодка газована вода, десерти або желе, пише Rodales Organic Life. Джей Джей Вірджін розкриває три хитрих джерела високого вмісту вуглеводів і цукру.

Три продукти, які підвищують рівень цукру в крові, виглядають так:

Кукурудзяна каша. Багато хто може заперечити, що кукурудза – це овоч. Однак насправді кукурудза – це зерно, що містить багато вуглеводів і цукру. Замість кукурудзяної каші Вірджін рекомендує їсти чорну квасолю, яка нормалізує рівень цукру в крові.

Пластівці з висівками. Такі пластівці вважаються здоровою їжею і цінуються завдяки вмісту клітковини. Однак Джей Джей Вірджін зазначає, що пластівці з висівками також містять глютен і крохмаль. У структурі крохмалю є полісахарид амілопектин, який викликає різкий стрибок рівня цукру в крові людини. Щоб вживати клітковину, експерт радить замінити пластівці з висівками на пластівці кіноа.

Картопля фрі. Картопля має найвищий глікемічний індекс серед усіх овочів. Вуглеводи, що містяться в картоплі, перетворюються на цукор і всмоктуються організмом дуже швидко. Замініть картоплю на овочі з меншим впливом цукру, наприклад, на коренеплоди. Вірджин рекомендує смажити у фритюрі нарізаний тонкою соломкою гарбуз.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: