Веселка здоров'я. Американські дієтологи пролили світло на користь овочів і фруктів різних кольорів

коментувати
Рекомендується вживати різнокольорові овочі
© jill111/Pixabay

Рекомендується вживати різнокольорові овочі

Американські дієтологи розповіли, чому слід урізноманітнити свій раціон овочами і фруктами всіх кольорів веселки.

За словами фахівців, вживання різнокольорових продуктів допоможуть позбутися зайвої ваги, наситити організм повним комплексом поживних речовин, зміцнити імунітет та подарують здоровий зовнішній вигляд, пише The Shape.

«Людина повинна щодня вживати овочі і фрукти різноманітних квітів, адже кожен колір багатий конкретними вітамінами і мікроелементами. Оскільки їжа перетравлюється разом, організм отримує справжній коктейль корисних речовин», - розповідає дієтолог Торрі Йелен.

Червоні

Червоні овочі та фрукти містять каротиноїд лікопін, який використовують для профілактики захворювань молочних залоз. Особливо корисні такі продукти після термічної обробки, оскільки кількість корисних речовин в них збільшується. Також, дієтологи відзначають користь червоного вина через високий вміст флаваноїдів і антиоксидантів.


© Tappancs/Pixabay
© Tappancs/Pixabay


Сині та фіолетові

Фрукти та овочі таких кольорів благотворно впливають на роботу мозку і покращують пам'ять. Особливо дієтологи виділяють лохину і чорницю, в яких також містяться антиоксиданти. Більш того, чорнослив, інжир, баклажани, родзинки, сливи, ожина і виноград сприяють омолодженню організму і захищають від токсинів.


© bekey/Pixabay
© bekey/Pixabay


Зелені

Брокколі, шпинат, капуста або рукола багаті вітамінами А і К, а також кальцієм. Таким чином, вони сприяють кращому згортанню крові і виведенню токсинів з організму. Більш того, спаржа, кабачки, артишоки і зелені фрукти допомагають вберегти організм від різних інфекцій.


©Taken/Pixabay
©Taken/Pixabay


Жовті та оранжеві

Лимон, ананас, кукурудза, манго, папайа, дині та інші фрукти підвищують еластичність шкіри і забезпечують її здоровий колір. Більше того, завдяки вмісту бета-каротину, вітаміну А, каротиноїдів і фолієвої кислоти, вони благотворно впливають на зір і кістки.


© stevepb/Pixabay
© stevepb/Pixabay


Білі

Цвітна капуста, гриби, цибуля, селера і навіть банани мають високу харчову цінність, а також в них міститься калій, магній і харчові волокна.


© evitaochel/Pixabay
© evitaochel/Pixabay


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: