Учені пролили світло на головну причину потягу до нездорової їжі

коментувати
Учені з'ясували, що у шкідливій їжі людей, в першу чергу, приваблює не смак і не запах
© Pixabay

Учені з'ясували, що у шкідливій їжі людей, в першу чергу, приваблює не смак і не запах

Італійські експерти дізналися, чому людям складно відмовитися від нездорової їжі.

Фахівці італійської Міжнародної школи перспективних досліджень вивчили реакцію людей на різні продукти харчування на свідомому та несвідомому рівнях, передає Daily Mail.

Для цього дослідники відібрали 57 осіб з нормальною вагою і попросили їх якомога швидше намалювати за допомогою стилуса на планшеті пряму лінію між двома точками. При цьому біля першої точки містилося зображення їжі, наприклад банана або піци, а біля другої – кухонний прилад на зразок тостера.

Також учасників дослідження попросили оцінити побачену їжу за критеріями привабливості та користі для здоров'я.

Результати експерименту показали, що, незважаючи на те, що люди усвідомлюють шкідливість нездорової їжі, на підсвідомому рівні вона їх приваблює. Це було видно з більшої вигнутості ліній у бік зображень зі шкідливою їжею.

Учені стверджують, що потяг до нездорової їжі подібний потягу до «небезпечних» людей. Чим більша небезпека відчувається в деяких людях, тим сильніше хочеться з ними спілкуватися. Так само відбувається і з вибором їжі: чим «небезпечнішим» і «гарнішим» здається продукт, тим більше хочеться його з'їсти.

На думку наукового співробітника Франческо Фороні, у всіх людей закладена «установка» звертати увагу на небезпечні речі. Саме тому безліч суворих дієт з самого початку приречені на провал. Людям вкрай важко відмовлятися від речей, яких треба остерігатися найбільше.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: