Цільнозернові продукти сприяють довголіттю - вчені

коментувати
Вживання цільного зерна знижує ризик ранньої смерті
© Pixabay

Вживання цільного зерна знижує ризик ранньої смерті

Нове дослідження, опубліковане в журналі Американської кардіологічної асоціації Circulation, показало, що включення цільного зерна до раціону продовжує життя.

Учені вперше проаналізували зв'язок між вживанням цільнозернових продуктів і смертністю. В цілому, експерти отримали дані про харчування і стан здоров'я 786 тисяч добровольців зі США, Великобританії та скандинавських країн, повідомляє Refinery29.

У ході дослідження з'ясувалося, що в людей, які їли не менше 70 грам (близько чотирьох порцій) цільного зерна на день, загальний ризик смертності був на 22% нижчим, ніж у тих, хто вживав мало цільнозернових продуктів або не їв їх взагалі. Ризик смерті від серцево-судинних захворювань був на 23% нижчим, а від раку – на 20%.

Фахівці стверджують, що для поліпшення загального стану здоров'я, а також для довголіття необхідно з'їдати по три порції (не менше 48 грам) цільного зерна на день. Корисними цільнозерновими продуктами є коричневий рис, вівсянка, пшениця, кукурудза, кіноа, ячмінь.

Ці та інші культури багаті на клітковину, яка знижує рівень холестерину в крові та нормалізує кров'яний тиск.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: