Шпинат і морква. П'ять овочів, які приносять більше користі в приготованому вигляді

коментувати
Варена морква корисніше сирої
© chefjoannabarajas/Pixabay

Варена морква корисніше сирої

Експерти по правильному харчуванню назвали овочі, які приносять більше користі в приготованому вигляді.

За словами фахівців, теплова обробка робить ці продукти не тільки смачнішими і кориснішими, але й сприяє їх кращому засвоєнню, пише PureWow. Незважаючи на те, що звичніше вживати овочі в сирому вигляді, експерти рекомендують хоча б іноді піддавати їх тепловій обробці.

Шпинат

Листя шпинату багаті кальцієм, залізом і магнієм, але мінерали будуть краще засвоюватиметься, якщо вони пройдуть теплову обробку.


© Erin McDowell
© Erin McDowell


Браунколь

В листках капусти містяться харчові волокна, завдяки яким покращується не тільки травлення, але і знижується рівень холестерину. Але максимальна користь, кажуть фахівці, буде тільки після її нагрівання.


© Erin McDowell
© Erin McDowell


Гриби

Деякі гриби можна вживати в сирому вигляді, але фахівці радять їх готувати. В першу чергу це зумовлено знищенням токсинів, а також - організму буде легше переварити приготовані гриби.


© Erin McDowell
© Erin McDowell


Морква

Експерти стверджують, що приготована морква містить більше бета-каротину, антиоксидантів і вітаміну А. Крім того, м'який овоч легше засвоюється.


© Erin McDowell
© Erin McDowell


Помідори

Незважаючи на те, що звичніше їсти помідори в сирому вигляді, хоч зрідка рекомендується вживати їх у приготовленому вигляді. Після нагрівання в овочах збільшується кількість лікопіну - одного з найбільш ефективних антиоксидантів.


© tkeawkin/Pixabay
© tkeawkin/Pixabay


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: