Провідник здоров'я. Дієтолог назвала сім найкращих продуктів з високим вмістом заліза

коментувати
Сочевиця - прекрасне джерело заліза
© Pixabay

Сочевиця - прекрасне джерело заліза

Ліцензований лікар-дієтолог, сертифікований фахівець зі спортивної дієтології і головний редактор порталу Total Health Кім Ларсон розповіла про корисні продукти, які борються із залізодефіцитною анемією.

Дефіцит заліза в організмі – досить поширена проблема, пише Refinery29. Нестача цього елементу викликає втому, зниження імунітету і порушення когнітивних здібностей.

Сім найкращих джерел заліза виглядають так:

Сочевиця. Окрім заліза, сочевиця також багата на клітковину і калій. Також продукт містить білок і гарантує тривале відчуття ситості.

Молюски. Молюски забезпечують організму хорошу дозу заліза, білка і вітамінів В-12 і С.

Тофу. Цей сир не тільки одна з улюблених страв вегетаріанців, але й відмінне джерело заліза і білка.

Яловичина. Середньодобова норма заліза становить 10-20 мг. Один яловичий стейк може забезпечити 3,5 мг.

Біла квасоля. Одна порція такої квасолі забезпечує до 20% рекомендованої норми заліза. Також квасоля містить білок і клітковину.

Куряча печінка. Незважаючи на те, що не всі люди вважають печінку апетитною, цей продукт дуже поживний: куряча печінка багата не лише на залізо, але й на вітамінами А та С.

Темне м'ясо індички. Окрім заліза, в такому м'ясі міститься вітамін В і цинк.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: