Осінній детокс. Сім продуктів для сезонного очищення організму

коментувати
Медик рекомендує включити в раціон шпинат
© kkolosov/PIxabay

Медик рекомендує включити в раціон шпинат

Американський дієтолог Алексіс Джозеф назвала кращі продукти для осіннього очищення організму.

За словами експерта, сучасне поняття про детокс, який обіцяє звільнити організм від токсинів в короткі терміни, є міфом, оскільки людське тіло здатне самостійно позбавлятися шкідливих речовин, пише My Domaine. Як розповідає дієтолог, під сезонним очищенням мається на увазі допомога головним «фільтрам» організму – печінці та ниркам – працювати краще. Тому, фахівець радить не тільки правильно харчуватися, але і збільшити споживання таких продуктів:

Часник

Часник є справжньою скарбницею вітамінів, завдяки чому приносить величезну користь організму. Наприклад, речовина алліцин виступає в ролі природного антибіотика, який знищує безліч патогенних бактерій. Також, рослина містить метіонін і цистеїн – незамінні кислоти для нормальної роботи печінки. Крім того, часник нормалізує кров'яний тиск і знижує рівень холестерину.


© postchiangmai0/Pixabay
© postchiangmai0/Pixabay


Авокадо

Авокадо є одним з кращих природних антиоксидантів, який бореться з вільними радикалами. Більше того, олеїнова кислота активно запобігає утворенню холестеринових бляшок в судинах і очищує кров. Авокадо також є джерелом вітаміну Е, який захищає клітини організму від руйнівної дії вірусів.


 © tdfugere/Pixabay
© tdfugere/Pixabay


Шпинат

Рослина найбільш корисна в сирому вигляді, оскільки в ній міститься близько 166 міліграм глутатіону – потужного антиоксиданту. Дана речовина є головною зброєю у боротьбі зі шкідливими мікроорганізмами і вільними радикалами.


 © ponce_photography/Pixabay
© ponce_photography/Pixabay


Буряк

Коренеплід містить речовину беталаїн, яка запобігає запальним процесам. Окрім того, в буряку міститься багато корисних волокон і вітаміну С, які захищають печінку і допомагають їй працювати краще.


 © condesign/Pixabay
© condesign/Pixabay


Спаржа

Спаржа багата мікроелементами, такими як глутатіон, залізо, селен, а також вітамінами групи А,С,Е і К. Весь комплекс корисних речовин забезпечує очищення крові і захищає печінку. Крім того, рослина підтримує здорову мікрофлору кишечника і запобігає запальним процесам.


 © domeckopol/Pixabay
© domeckopol/Pixabay


Чай з кульбаби

Для приготування корисного напою зазвичай використовують коріння, оскільки вважається, що воно містить найбільшу кількість вітамінів. Такий чай допомагає роботі печінки й нирок і бореться з патогенними мікробами. Більше того, напій з кульбаб допомагає очистити кров і нормалізувати стан шкіри.


 © sadjack/Pixabay
© sadjack/Pixabay


Артишок

Рослина містить особливі речовини, які допомагають зберегти здоров'я печінки. Крім того, артишок містить ряд вітамінів і мінералів, таких як залізо, кальцій, фосфор, вітаміни групи В, С і К, які сприяють регенерації клітин і мають протизапальний ефект.


 © Lebensmittelfotos/Pixabay
© Lebensmittelfotos/Pixabay


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: